Unity'de oyun geliştirmeyi öğrenmek

Satisfying

Decapat
Yer
Ankara
Ben Unity'de oyun geliştirmeyi öğrenmek istiyorum. Unity C# dilini kullanıyor. Ben de yaklaşık 1 yıl Java üzerinde çalıştım. Bu yüzden C# öğrenirken zorlanmam diye düşünüyorum. Şu an 2 aydır falan Java'yı bıraktım, görüntü işleme için Python çalışıyorum bir yandan da yavaş yavaş Unity öğrenmek istiyorum

Şimdi ben nasıl Unity öğrenebilirim? Yani önerileriniz varsa yazabilirsiniz. Ayrıca Türkçe - İngilizce kaynak, Udemy kursu veya kitap önerisine de ihtiyacım var. (Çoğunlukla Türkçe olursa iyi olur. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Udemy'deki kurslardan faydalanabilirsiniz.

Sen bu gidişle hiç bir şey öğrenemezsin. Sürekli dil değiştirip yeni konu açıyorsun. Onu nasıl öğrenirim bunu nasıl öğrenirim. Önce bir dil üzerinde ilerleyip iyi bir konuma gel ondan sonra böyle konular açmazsın. Kötü bir şey demiyorum yanlış anlama. Yaptığın şey çok sıkıntılı bir durum. Tek bir dile yoğunlaş ve öğrenene kadar ilerle. Bu gidişle azıcık ondan azıcık bundan derken elle tutulur bir bilgi sahibi olamayacaksın.

Öneriniz için teşekkür ederim. Sürekli yeni şeyler keşfettiğim için bazen 1-2 şeyi aynı anda yapmak istiyorum. Önerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

Arkadaşa katılıyorum maalesef.

Dostum, tahmin ediyorum genç bir kardeşimizsin. Programlamaya ilgin olması elbet güzel bir şey ama artık bir karar vermelisin. Her hafta, "Şu dili düşünüyorum. Bu dile başlanır mı?" demek seni ilerletmez. Otur bir dile başla. Bak ne güzel Java'ya başladım demişsin. Java nasıl gidiyor? Projeler yaptın mı? Android programlama ile ilgilendin mi? Veritabanı bilgin nasıl? Otur kendini geliştir. Bir dili hakkıyla öğrendikten sonra diğerlerine geçmek daha kolay oluyor.

Bunların hepsinin üstünde sana verebileceğim en büyük öneri sakın ama sakın Türkçe kaynak kolaylığına kaçma. Gördüğüm Türkçe kaynakların %99'u, dokümantasyonu olduğu gibi Türkçe'ye çevirip kitap çıkaranlar. İngilizce çok önemli. İngilizce ve Türkçe kaynaklarda kalite olarak uçurum var. Adam Java 5 için kitap yazmış, güncellememiş bugün ise Java 13 var. Bir sürü yeni özellik eklendi.

Elinde Internet gibi kaynak var. Tabi Internette hangi kaynak çöp, hangisi değil bunu da etüt edebilmen lazım. Bu yüzden sana İngilizceyi öneriyorum. İngilizce bilmeyenler developer olma konusunda zorlanıyor çünkü ezbere gidiyor. Önce İngilizcen iyi olsun, sonra seçtiğin konuda ilerle.

Önerileriniz için teşekkür ederim. 1 Ay önce görüntü işleme için Python başlamıştım ordan devam edeceğim. İngilizcemi de geliştirmeye devam ediyorum.

İngilizce çok önemli. Ayrıca ben de arkadaşlara katılıyorum.
Bakın şuraya bir sözümü not düşeyim;

"Yeni bir dil öğrenmek için elinizdeki dil ile 'ben bunu bu dil ile yapamıyorum' demeniz gerekir."

Bir dili tüm detayları ile öğrenmeye başlayın ve keşfedebileceğiniz uçsuz bucaksız şeylerin olduğunu fark etmeyi bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…