Unity'de resim kalitesi nasıl yükseltilir?

Ahmet Uygur

Hectopat
Merhabalar, Unity ile kendi çapımda bir oyun yapımına giriştim. Okey oyunu olacak fakat taşların resmi çok kalitesiz bunu nasıl düzeltebilirim? Fotoğrafı aşağıya koydum teşekkürler.

Dosya Ekleri

• kalitesiz.jpg
    183,2 KB · Görüntüleme: 272
Son düzenleyen: Moderatör:
Unity içinde ayar vardı. Onu yapmayınca kaliteli bir resim bile kötü gözüküyordu. Şimdi hatırlamıyorum bulursam yazacağım.
Edit: @Ahmet Uygur Hocam çözümü bulamadım ama sorun Unity otomatik olarak pixelleri smoothlaştırıyor. Ayarlardan bir yerlerden kapatılıyordu. Benim projemde ki farkı göstereyim. İki aynı resim biri ayar yapılmamış diğeri yapılmış:

Son düzenleme:
Senin dediğin genelde pixel tasarımlarda geçerli. Sprite assete tıklayın Gelen özellik penceresinden filter mode kısmını no filter yapın.

Bu sprite yapmak zor değil. Photoshop ile çok kolay şekilde yapılır. Stone template oluşturcaksın. Sonra değişen tek şey renk ve üzerindeki yazı. Bunu değiştirmekte kolay iş.
Photoshop olmasına gerek yok. Online bir photo, vector editorde bile yapabilirsin.

Son düzenleme:
Bana sorun o gibi geldi kenarlar çok bulanık. Denemekten zarar gelmez.
Tabiki denesin ama kesin bir görüntü çıkmaz o fotograftan. Ayrıca sprite editor ile spritelara parçalayacak görüntü kalitesi daha da düşecek. En iyisi tekrardan vektorel olarak çizim yapmak.

Edit: Senin için Photoshop kullanarak bir şablon hazırladım. Bunu kullanarak tüm taşların png çıktısını oluşturabilirsin. Photoshop uygulamasını indirmene gerek yok attığım linkten şablonu online olarak düzenleyebilir ve png olarak kaydedebilirsin.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim şimdi hepinizin dediklerini deneyeceğim.

Çok iyi hocam teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yöntem için teşekkürler. Aynı sorun bendede var. Fakat sprite üzerine tıkladığımda sağ tarafta sadece ismi ve kendisi çıkıyor. Filters mode seçeneğini ne kadar arasamda bulamadım. Nereden bulabileceğim hakkında bi bilginiz var mı ?

Yöntem için teşekkürler. Aynı sorun bendede var. Fakat sprite üzerine tıkladığımda sağ tarafta sadece ismi ve kendisi çıkıyor. Filters mode seçeneğini ne kadar arasamda bulamadım. Nereden bulabileceğim hakkında bi bilginiz var mı ? Yöntem için teşekkürler. Aynı sorun bendede var. Fakat sprite üzerine tıkladığımda sağ tarafta sadece ismi ve kendisi çıkıyor. Filters mode seçeneğini ne kadar arasamda bulamadım. Nereden bulabileceğim hakkında bi bilginiz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…