Unity'den 3D seçim tabanlı oyun nasıl yapılır?

melisaa5566

Yoctopat
Daha fazla  
Unity'e yeni başladım modelleme ve animasyon kısımlarını az çok biliyorum fakat kod yazmaya hiç başlamadım. Temel şeyleri biraz biliyorum. Çok fazla kod bilmeme gerek yok sadece choice based bir oyun yapabilmek için gereken kodlara ihtiyacım var. Choice based derken birkaç sonu olan seçimlere göre ilerleyen ve seçimden ve birkaç istisna şeylerden başka bir oynayışı olmayan bir oyundan bahsediyorum. Telltale'in oyunları gibi. (tabii orada seçimlerimiz genelde aynı noktaya çıkıyor) demek istediğim bir seçimi yaptığımda diğer cutscene e beni aktaracak kodlara vb. ihtiyacım var. Örneğin A animasyon sahnesi 10 saniye ve 5. saniyede seçenekler geliyor seçilen seçenek 1 ya da 1,5 saniye içerisinde algılanıyor ve seçime göre B animasyon sahnesine yönlendiriliyoruz. Artı quick time Event'larında oyun içinde bazı noktalarda olmasını istiyorum. Bu birçok tutoriala baktım fakat istediğimi bulamadım ne yabancı kanallarda ne de Türk kanallarında. Game developerları benim ne demek istediğimi anlamıştır umarım. Bu konuda tavsiye verebilirseniz çok iyi olur.

Modellemeden bahsederken Blender'dan bahsetmiştim unutmuşum bahsetmeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı