Unity'den sonra UnReal Kullanmak

150101

Kilopat
Makaleler
5
Ben normalde aylık 30$'a Unity kullanıyordum ama haftada 1-2 kere giriyordum. Sonra dedim niye UnReal kullanmayayım. Ve yükledim, Bir çok kaynaktan videolar izledim ama aklımda bir tık oluşmadı. Bir başlangıç önerisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Unity' e neden 30 dolar ödüyordun ki? İki motorda ücretsiz.

Hayır. Unity nin paralı seçenekleri var ve çok daha fazla şey elde ediyorsun. Bi de 125$ olanı vardı ama adı üstünde 125$.

Hayır. Unity nin paralı seçenekleri var ve çok daha fazla şey elde ediyorsun. Bi de 125$ olanı vardı ama adı üstünde 125$.

Editor anlamında pek birşey elde edemiyorsun, Multiplayer, Cloud build ve asset store da bazı indirimler.
Screenshot_29.jpg
All core engine features = Motordaki tüm temel özellikler var

Plus sürümünde ise;
  • Oyunun ilk açılışındaki resim değiştirilebilir.
  • Oyunun yüklendiği cihazlardan internet üzerinden performans bilgisi alabilirsin.
  • Gelişmiş Unity Analytics sistemi bu da oyuncunun daha çok hangi sahnelerde vakit geçirdiği ile ilgili bazı bilgiler.
  • Şirket içi unity kullananları yönetebilirsin(Bunu bende tam olarak ne olduğunu bilmiyorum )
  • Bulut üzerinden build alma
  • Editor de karanlık tema

Kısaca bu özellikler eğer bir ekip değilsen tek başına hobi gibi veya ufak çapta oyunlar yapıp marketlerde yayınlıyorsan çok ta ihtiyacın olmayacak özellikler

Senin dediğin o daha fazla özellik unity 4 zamanındaydı 5 ile birlikte tüm editor artık ücretsiz network işleri ücrete tabii.

Editor anlamında pek birşey elde edemiyorsun, Multiplayer, Cloud build ve asset store da bazı indirimler.
Eki Görüntüle 251444 All core engine features = Motordaki tüm temel özellikler var

Plus sürümünde ise;
  • Oyunun ilk açılışındaki resim değiştirilebilir.
  • Oyunun yüklendiği cihazlardan internet üzerinden performans bilgisi alabilirsin.
  • Gelişmiş Unity Analytics sistemi bu da oyuncunun daha çok hangi sahnelerde vakit geçirdiği ile ilgili bazı bilgiler.
  • Şirket içi unity kullananları yönetebilirsin(Bunu bende tam olarak ne olduğunu bilmiyorum )
  • Bulut üzerinden build alma
  • Editor de karanlık tema

Kısaca bu özellikler eğer bir ekip değilsen tek başına hobi gibi veya ufak çapta oyunlar yapıp marketlerde yayınlıyorsan çok ta ihtiyacın olmayacak özellikler

Senin dediğin o daha fazla özellik unity 4 zamanındaydı 5 ile birlikte tüm editor artık ücretsiz network işleri ücrete tabii.
Amacım Çok oyunculu PVP Hayatta kalma oyunu yapmaktı ama olmadı işte. Hala bir öneri yok gibi.

Amacım Çok oyunculu PVP Hayatta kalma oyunu yapmaktı ama olmadı işte. Hala bir öneri yok gibi.

Bunu yapabilirsin pro sürümüne ihtiyaç yok, photon gibi bir framework kullanman gerekecek veya kendi socket fw ni yazacaksın, projen eğer büyükse kendin yazmanı öneririm ama tek kişi ile de olmayacağından ve bu soruyu sorduğuna göre photon kullanman avantajına

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı