UNIX ve türevi kerneller ne kadar iyi? Daha iyisi çıkabilir mi?

Makaleler
1
Linux neden UNIX'i esinlendi? Popüler olduğu için esinlenildiği söylemi ne kadar doğru? UNIX ve türevi işletim sistemleri ne kadar güvenilir, performanslı, kullanımı kolay ve hızlı (son kullanıcı bazında söylemiyorum)? O zamanın şartlarına göre daha güvenilir, performanslı, kullanımı kolay ve hızlı olması için farklı bir yapıda üretilebilir miydi? Şu an değişikliğe gidilip üretilir mi? Sizce üretilmeli mi? Yoksa her şeyiyle mükemmel tasarlanmış bir taban mı?

@SideWinder @bitwise @TerabyteForever @296181 @gen2 @Arsenik @cengover_ekin

Son düzenleyen: Moderatör:
Torvalds UNIX'i sevdiği için, fakat UNIX o zamanlar açık kaynaklı olmadığı için Linux projesi başladı. Kendisi daha Helsinki Üniversitesi'nde öğrenciydi o zamanlar, bitirme tezi olarak ta Linux çekirdeğini verdi. Linux'un amacı profesyonel bir çekirdek olmak değildi, Linux hobi amaçlı başlayan bir projeydi. Aynı Python dili gibi.

UNIX türevi işletim sistemleri hızlı çünkü asıl tasarlanma amacı performanslı bir şekilde oyun oynamaktı ve PDP-11'e göre tasarlanmıştı. Güzel ve basit bir mühendislik ürünü ve 1994'ten beri açık kaynak olduğundan dolayı halen daha çoğu sunucuda UNIX sistemleri kullanılıyor.

Linux kernel'inde UNIX'ten farklı sistem çağrıları, API'ler ve veri yapıları var. Linux biraz da bu "yeniden yapılma UNIX" tabirini karşılıyor diye düşünüyorum.

Teknik bir cevap veremeyeceğini şimdilik. Ama şöyle bir bakış açısıyla düşünürsek belki yeni şeyler düşünülebilir. GNU 1983 yılında başlamış, Linux ise 1991 yılında başlamış. Birisi 40 yıllık, diğeri 30 yıllık. Bilgisayar alanı düşünüldüğünde bu süre uzun bir süre. Yeni mimariler çıktıkça yeni işletim sistemlerinin, yeni çekirdekler de çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Kim ne zaman çıkartır onu çok tahmin edebilecek durumda değilim ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…