Unreal Engine 4 mü yoksa 5 mi?

Kerem Özakça

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarım Excalibur G770 marka i5-12450H işlemci 12.nesil 8 GB RAM ve 500 GB SSD'ye sahibim. Ekran kartım NVIDIA GTX-1650 ve DirectX 12 grafik kartı var. Unreal Engine 5'in sistem gereksinimlerine baktığımda karşılıyor gibi görünüyor ama kararsız kaldım. Bilgisayarımı zorlamaması için Unreal Engine 4 mü yüklesem diye düşündüm. Rahat bir şekilde kod yazabilir, oyun tasarlayabilir miyim UE5 le. UE 4 indirirsem peki UE5 ile arasında büyük farklar var mı ve öğrenecek kaynak bulabilir miyim veya UE5 eğitimleriyle UE 4 kullanabilir miyim? Hangisini yüklemeliyim sizce? Programlar SSD de ne kadar alan kaplar yaklaşık olarak?

Bilgisayarım Excalibur G770 marka i5-12450H işlemci 12.nesil 8 GB RAM ve 500 GB SSD'ye sahibim. Ekran kartım NVIDIA GTX-1650 ve DirectX 12 grafik kartı var. Unreal Engine 5'in sistem gereksinimlerine baktığımda karşılıyor gibi görünüyor ama kararsız kaldım. Bilgisayarımı zorlamaması için Unreal Engine 4 mü yüklesem diye düşündüm. Rahat bir şekilde kod yazabilir, oyun tasarlayabilir miyim UE5 le. UE 4 indirirsem peki UE5 ile arasında büyük farklar var mı ve öğrenecek kaynak bulabilir miyim veya UE5 eğitimleriyle UE 4 kullanabilir miyim? Hangisini yüklemeliyim sizce? Programlar SSD de ne kadar alan kaplar yaklaşık olarak?

Unreal Engine 4Ü hiç kullandınız mı?

Hiç UE5 kullanmadım ama 120GB kaplaması imkansız ben hep Unity kullandım ve kesinlikle 5GB üstü değildi taş çatlasın 20GB'dır.
Tamam, teşekkür ederim. Bir denerim, en kötü silerim. UE4 e geçerim. Peki sen Unity yi nasıl öğrendin , ne tür kaynaklar kullandın? Udemy de güzel kurslar var mı bildiğin?

Tamam, teşekkür ederim. Bir denerim, en kötü silerim. UE 4'e geçerim. Peki sen Unity'yi nasıl öğrendin, ne tür kaynaklar kullandın? Udemy de güzel kurslar var mı bildiğin?

Hocam ilk defa oyun yazılımına gireceksen sana Unity'i öneririm kullandığı dil C# ve YouTube olsun Udemy olsun bol bol kaynak var be unreala nazaran daha kolay ekstra olarak Unity 2D destekliyor böylece daha basit işler ile öğrenebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı