Unreal Engine 4'ün optimizasyonu neden bozuk?

AesgAziz

Kilopat
Aşağıdaki resim UE 4 ile yaptığım ilk oyundu ama oyunun optimizasyonu çok bozuktu. Ana menüde bile ekran kartı kullanımı %70 oyun içinde çoğunlukla %100 kullanım oluyor.(en yüksek ayarlarda) en düşük ayarlara çektiğim zaman %60-70 arasında gidiyor ama oyunda hiç model yok motorun bana verdiği default modelleri kullanmıştım.
Ona rağmen ekran kartı kullanımı hayli yüksek. Yaptığım diğer oyunlarda da böyle çok detaylı LOD ayarı yapmama rağmen yine kullanım düşmüyor. FPS sınırlayıcı açık olmasına rağmen. Ekran kartını gereksiz yere fazla kullanıyor bunu nasıl indirebilirim?

Ekran kartım: GTX 750

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    260,7 KB · Görüntüleme: 158
Benim ekran kartım %100 oldu.
Oyunu optimize etmen lazım.
@AesgAziz yalnız oyun bayağı iyi rte ile fotoğraf çekildim.

Birkaç ay önce yaptığım oyundu proje dosyaları yok elimde. Oyunun optimizasyonunun bende bozuk olduğunu biliyorum. Nasıl optimize ederim diye sorudum.

Oyununu optimize edemediğin içindir. Oyun motoru ekstra grafik, performans vb. katmaz. Oyun motorunun ne "olduğunu" öğrenin.

Birkaç ay önce yaptığım oyundu proje dosyaları yok elimde. Oyunun optimizasyonunun bende bozuk olduğunu biliyorum. Nasıl optimize ederim diye sorudum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Unreal Engine motorunda genel olarak Shader cache problemi var. Bazı oyunlar sen daha ilk girer girmez Shader derlemesi yapmadığı için oyun içinde sen ilerledikçe Shader'lar yüklenmeye başlıyor ve bu nedenle oyunda hep bir takılma, FPS düşmesi oluyor. Genellikle farklı bir sahneye geçtikten sonra takılmalar yaşanıyor. Bizzat deneyimledim. Shader derlemesini baştan yapan oyunlarda hiçbir takılma olmazken, yapmayan oyunlarda her sahne geçişinde takılmalar, FPS düşmesi sorunu yaşanıyor. Reddit gibi forumlarda herkes bu sorundan muzdarip, gelistiriciler üşenmeyip de bu işlemi yapmadığı için biz motor sorunlu sanıyoruz ancak motorun o kadar da suçu yokmuş. Sorun, 5-10 dakika bile sürmeyen Shader derlemesinin yapilmamasiymis. Optimizasyonu direkt bozuk olarak çıkan oyunlar var ancak o direkt oyun geliştiricilerinin suçu, bu olayla alakası yok. Örnek olarak Callisto Protocol Shader derlemesini yapmış olmasına rağmen aşırı FPS düşmesi yaşatıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı