Unreal Engine 5.4 ile ara sahne yapımı

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
UE5.4 ile ara sahne nasıl yapılır? Yani demek istediğim, ara sahnelerdeki tüm animasyonlar tek tek Blender vb. programlardan yapılıp da mı aktarılıyor? Yoksa motorun içinde kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
UE5.4 ile ara sahne nasıl yapılır? Yani demek istediğim, ara sahnelerdeki tüm animasyonlar tek tek Blender vb. programlardan yapılıp da mı aktarılıyor? Yoksa motorun içinde kendimiz ayarlayabiliyor muyuz?

İki şekilde de yapabilirsiniz fakat UE içinde yapması biraz zor oluyor bana göre. Birçok kişi UE içinde hazırlamayı tercih ediyor. Ben After Effects ile karakter animasyonlarını katmanlı olarak birleştirip video haline getirip içe aktarmayı tercih eden biriyim (Video haline getirebileceğim animasyonlarda yapıyorum sadece, Diğer türlü UE içinde hazırlıyorum). Bellek konusunda alan yese de daha kolay oluyor bana göre.

Hocam şimdi atıyorum kapı çalma animasyonu yapacm bunu Blender yerine UE de yapsam daha kolay olur mu?

Hocam şimdi atıyorum kapı çalma animasyonu yapacm bunu Blender yerine UE de yapsam daha kolay olur mu?

UE'de yapsanız daha kolay olur (aslında neredeyse aynı). Böyle basit yapıda olan şeyleri UE üzerinde daha kolay halledebilirsiniz. Kapı açıp kapamayı da Blender'da tek transformda yapabilirsiniz. Aynı şekilde UE üzerinde lokasyon değişimini fiziksel hesaplama ile de yönlendirebilirsiniz (Başlangıç-Bitiş pozisyonu verip ona göre hareket işlemi yapılabilir). Benim After Effects'te yaptığım diye bahsettiğim ara sahne olayları ise daha komplex yapıda oluyor. Bir işi birden fazla yöntemle yapabilirsiniz. Bu sizin becerinize kalmış diyebilirim. Yapmak istediğiniz hareketi ya da işlemi farklı uygulamalarda deneyin. Size göre hangisi daha kolay görünüyorsa ona göre o uygulamayı seçin. Benim genel önerim bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…