Unreal Engine Unreal Engine 5 boss yapımı önerisi

fy93

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Unreal üzerinden bir oyun geliştirmekteyim. Kısaca özet geçeyim orta çağda geçen bir oyun kılıç kalkan kullanan bir karekterimiz var God of War benzeri düşman NPC'ler ile belirli bir rota üzerinden savaşarak bölüm ilerliyor. Çeşitli NPC karekterlerim var bir sürü düşman NPC yaptım hareketlerini saldırılarını verdim ucuz bir oyun tadında bir oynanış tadı var, haritada yeterli seviyede bitmiş durumda sorun yok ama böyle bir oyunda düşman bossları lazım, en az 5 adet orta seviye boss ve bölüm sonu olarak sağlam bir boss yapmazsam oyun biraz boş kalır. Bossların davranışları hakkında biraz fikre ihtiyacım var nasıl bir boss kesmekten zevk alırsınız. Ama bu sorumu biraz teknik düşünerek cevaplarsanız memnun olurum. Boss konusunda dikkat etmem gerekenler nelerdir? Fazlarda ne tür saldırılar yapılabilir. Bir bossta sizi gıcık eden nedir? Gibi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Unreal üzerinden bir oyun geliştirmekteyim. Kısaca özet geçeyim orta çağda geçen bir oyun kılıç kalkan kullanan bir karekterimiz var God of War benzeri düşman NPC'ler ile belirli bir rota üzerinden savaşarak bölüm ilerliyor. Çeşitli NPC karekterlerim var bir sürü düşman NPC yaptım hareketlerini saldırılarını verdim ucuz bir oyun tadında bir oynanış tadı var, haritada yeterli seviyede bitmiş durumda sorun yok ama böyle bir oyunda düşman bossları lazım, en az 5 adet orta seviye boss ve bölüm sonu olarak sağlam bir boss yapmazsam oyun biraz boş kalır. Bossların davranışları hakkında biraz fikre ihtiyacım var nasıl bir boss kesmekten zevk alırsınız. Ama bu sorumu biraz teknik düşünerek cevaplarsanız memnun olurum. Boss konusunda dikkat etmem gerekenler nelerdir? Fazlarda ne tür saldırılar yapılabilir. Bir bossta sizi gıcık eden nedir? Gibi gibi.

Bossların benim açımdan rahatsız eden kısmı yavaş bir oynanışa alıştırıp hızlı bir saldırı yapmaları. Oyun temposunu düşük tutup bir anda dash atıp saldırınca ne yazık ki algılayamıyor ve karşılık veremiyorum. Bu yüzden bunu yapmamanızı tavsiye ederim. Ha illa çevik bir boss tasarlayabilirsiniz hızlı bir tempoyla harmanlayıp dövüşü hızlandırabilirsiniz ancak bazı bölgelere vurarak onu stanleyip biraz oyuncunun soluklanmasını sağlarsanız daha etkili olabilir. Bir de map hazır demişsiniz ancak fantastik bosslar var ise bossun vücudunu dövüş alanı ile birleştirip( alanın duvarlarındaki organlar gibi) sadece boss ile değil farklı yerlere de odak çekebilirsiniz belki. Bir oyunsever olarak naçizane önerimdir.

GoW oyunlarındaki gibi bossları sersemletme barı olmalı ve o bar dolunca Fatality atılmalı bir sistem olması harika olur. Fatality animasyonları ne kadar güzel olursa o kadar iyi olur.

GoW oyunlarındaki gibi bossları sersemletme barı olmalı ve o bar dolunca Fatality atılmalı bir sistem olması harika olur. Fatality animasyonları ne kadar güzel olursa o kadar iyi olur.
Bu fikir çok iyi 5 adet combo saldırısı 10 saniye içnde gelirse sersemletme olabilr 10 saniye içinde combo olmazsa sure sıfırlarım

Bu fikir çok iyi 5 adet combo saldırısı 10 saniye içnde gelirse sersemletme olabilr 10 saniye içinde combo olmazsa sure sıfırlarım.

5 combo az bence, 15'e yakın olmalı. 10 saniye içinde olmazsa eğer sıfırlansın dediğiniz gibi. Ama combo sayısı bence zorluk moduna göre ayarlanabilir.

5 combo az bence, 15'e yakın olmalı. 10 saniye içinde olmazsa eğer sıfırlansın dediğiniz gibi. Ama combo sayısı bence zorluk moduna göre ayarlanabilir.

Combo şeklini bence sayı ile yapılsa da bar ile değil de vurulunca çıkan efekt rengine göre yapılabilir. Vurdukça çıkan efektin rengi beyaz olunca Fatality atılması gerektiği anlaşılabilir vb. bir bar ile ya da x6,x9 gibi yapmak bence oyunu hack and Slash'in bir alt türü gibi gösterebilir.

Combo şeklini bence sayı ile yapılsa da bar ile değil de vurulunca çıkan efekt rengine göre yapılabilir. Vurdukça çıkan efektin rengi beyaz olunca Fatality atılması gerektiği anlaşılabilir vb. bir bar ile ya da X6, X9 gibi yapmak bence oyunu hack and Slash'in bir alt türü gibi gösterebilir.

Bence bar daha güzel olur. Bar dolduğunda Fatality tuşu büyük bir şekilde belirtilirse güzel olur bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı