Çözüm Unreal Engine 5 GPU crash

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

closed.selim

Centipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Herkese selam. Yaklaşık bilgisayarı aldığımdan beri(4-5 ay kadar) devam eden Unreal Engine 5'i açınca kapanma sorunun yaşıyordum;

Sistemim Hp Victus 16 RTX 4050, 16GB Ram, İ5 14. nesil işlemci var. Öncelikle ekran kartı sürücülerini güncelleyip deneyin. Ben çokça kez güncellememe rağmen işe yaramadı ancak bu çözüm yolu ile hallettim sorunu çok şükür. Herkeste aynı olmayabilir ancak ben kendi çözdüğüm yolu göstereceğim.

Aldığım hatalar;

GPU UNREAL.png
Unreal.png

Bu görsellerdeki sorunu yaşıyordum. Hatta bu sorunum için bu konuyu açmıştım. Ve sonunda çözümünü @Einstein adlı hocam yazdı. Bende rehberlik yapabilmek için bu konuyu açıyorum. Başlayalım;

1-OMEN Gaming Hub'u açın.​

omen arayüz.png

Açtıktan sonra iste;

2-Bilgisayarınızı seçin.​

Arayüzde sol tarafta benim bilgisayarım olan "VICTUS Laptop" yazısı var. Ona tıklıyoruz.

HP Omen 2.png

Ardından;

3-Graphics Switcher'a tıklayın.​

Sol taraftan bilgisayar modeline tıklayınca bir kaç seçenek aşağıda açılıyor. Seçenekler arasından Graphics Switcher seçeneğine basın.

hp omen 3.png

Ardından;

4-Discrate seçeneğini seçin.​

Graphics Switcher'ı seçtikten sonra karşınıza 2 seçenek çıkıyor.

1-Hybrid, 2-Discrade. Biz burada Hybrid seçeneğinden Discrade kısmına alacağız.

hp omen 4.png

Seçtikten sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor.

Bu sorunu ben yaklaşık 4 aydır çözemiyordum ve oyun yapma işinde bırakma seviyesine geldim illallah ettim yani. Dediğim gibi @Einstein hocamın yazdığı bir çözüm yolu bu. Ve ben hocam sayesinde çözdüm sorunu. Takdirler ona aittir. Ben sadece elçi misali çözümü rehber gibi hazırlamak istedim.

Umarım sizin de sorununuz çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı