Unreal Engine 5 için işlemci mi önemli grafik kartı mı?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Ekran kartı muhtemelen RTX 4060 olacak, işlemci seçiminde ise kararsız kaldım. Ucuz olduğu için ve soğutucu masrafı olmadığı için i3 13100F alasım var ama uygun denk getirirsem i5 12400F'ya da R5 5600 alacağım. 16 GB RAM ile başlayacağım yetmezse 32 GB'a çıkaracağım ama işlemci konusunda karar veremedim. UE5 için CPU mu önemli GPU mu? RTX4060 proje için yeterli olur diye düşünüyorum fakat işlemci i3 13100F olursa nasıl olur hiçbir fikrim yok.

Ekran kartı daha önemli ama güçlü bir işlemcide şart, alabildiğiniz en yüksek işlemciyi alım.

Ekran kartı daha önemli ama güçlü bir işlemcide şart, alabildiğiniz en yüksek işlemciyi alım.

Şu an alabileceğim i3 13100F'ya da i5 12400F, 10 çekirdek olduğu için i5 13400F almak istiyorum ama bütçeyi biraz arttırıyor.

Hocam öncelikli amacım hazır sistem denk getirmek ama bu gidişle bulacağımı pek sanmıyorum. İşlemci için bütçe 4-5 bin arası diyebilirim.

Anakartı aldınız mı almadıysanız AMD sjstem daha mantıklı.

AM4 soket kullanacaksan:

AM5 kullanacaksan:

Aşağıdaki gibi bir şey gerekiyormuş ortalama:

'' Performans Notları
Aşağıdaki teknik özellik, Epic'te kullanılan tipik bir sistemi temsil etmektedir (bir Lenovo P620 İçerik Oluşturma İş İstasyonu, standart sürüm). Bu, Unreal Engine 5 ile oyun geliştirmek için makul bir kılavuz sağlar:

• İşletim Sistemi: (2 saat 22) • Güç Kaynağı: 1000 W güç kaynağı ünitesi • RAM: 128 GB DDR4-3200 • İşlemci: AMD Ryzen Threadripper Pro 3975WX İşlemci - 128 MB Önbellek, 3,5 GHz taban / 4,2 GHz turbo, 32 Çekirdek / 64 İş Parçacığı, 280 w TDP • İşletim Sistemi Sürücüsü 1 TB M.2 NVMe3 x4 PCI-e SSD • VERİ Sürücüsü 4 TB Raid Dizisi - Raid 0'da 2 x 2 TB NVMe3 x4 PCI-e SSD • GPU: Nvidia RTX 3080 - 10 GB • NIC 1 GBPS yerleşik + Intel X550-T1 10G PCI-e Ethernet adaptörü • TPM Uyumlu''

Unreal Engine sayfasından alıntı. Gördüğün üzere her şeyde üst seviye sistem gerekiyor. İşlemcide çok çekirdek, düşük RAM ile başlayacaksan 4 RAM slotlu anakart önemli.

Bu oyun şirketlerimdeki sistemler için gereklilikler normal gereksinimler bunlar değil.

@Yasin83883 oyun şirketleri farklı bir Unreal mı kullanıyor? Basit işler yapacağım diyorsan daha düşük seviye sistemler olabilir tabii. Toplayan arkadaş da 4060'lı bir şey bakıyor zaten. Yine de özellikle Unreal tarafı düşük sistemlerde çok iyi tercih olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…