Unreal Engine 5 ile ara sahne nasıl eklenir?

leoni26

Decapat
Daha fazla  
Sorum şu bir oyun yapıyorum, acemiyim. Oyunuma ara sahne eklemek istiyorum fakat YT'de arattım pek bir sonuç alamadım veya ben bulamadım. Oyun başladığında ekranda bir ara sahne dönmesini istiyorum bunun için herhangi bir video var mı veya yardımcı olabilecek biri var mı?

Sorum şu bir oyun yapıyorum, acemiyim. Oyunuma ara sahne eklemek istiyorum fakat YT'de arattım pek bir sonuç alamadım veya ben bulamadım. Oyun başladığında ekranda bir ara sahne dönmesini istiyorum bunun için herhangi bir video var mı veya yardımcı olabilecek biri var mı?
Widget Blueprint oluşturabilirsin. Daha sonra tetikleyici ile bu widget'ı çalıştırabilirsin. Örneğin bir trigger box için "on component begin overlap" node'na "Create widget" ve sonra "add to viewport" node'u ekleyebilirsin. Böylelikle Trigger Box'un içine girdiğinde widget açılacak. Sende bu widget'ı ara sahne yapabilirsin.

Widget Blueprint oluşturabilirsin. Daha sonra tetikleyici ile bu Widget'ı çalıştırabilirsin. Örneğin bir trigger box için "on component begin overlap" Node'na "create widget" ve sonra "add to viewport" Node'u ekleyebilirsin. Böylelikle trigger Box'un içine girdiğinde widget açılacak. Sende bu Widget'ı ara sahne yapabilirsin.

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Daha detaylı ara sahne yapımı için önerdiğiniz video var mıdır?

Aklında nasıl bir şey var? Belki yardımcı olabilirim.

Benim aslında öğrenmek istediğim şey, ana menüden oyuna başla tuşuna bastığımda direkt olarak oyuna başlamaması en başta hikayeyle alakalı kısa bir ara sahne videosu dönmesini istiyorum size kısaca böyle bir şekilde açıklayabilirim. Mesela, ben bu ara sahne videosunu eklediğimde nasıl ayıracağım ayırayacağım'dan kastım şu; oyuna başladı belli bir yere gittikten sonra kapıyı açtı bu kapıyı açtıktan sonra ara sahne nasıl koyacağım umarım anlatabilmişimdir.

Benim aslında öğrenmek istediğim şey, ana menüden oyuna başla tuşuna bastığımda direkt olarak oyuna başlamaması en başta hikayeyle alakalı kısa bir ara sahne videosu dönmesini istiyorum size kısaca böyle bir şekilde açıklayabilirim. Mesela, ben bu ara sahne videosunu eklediğimde nasıl ayıracağım ayırayacağım'dan kastım şu; oyuna başladı belli bir yere gittikten sonra kapıyı açtı bu kapıyı açtıktan sonra ara sahne nasıl koyacağım umarım anlatabilmişimdir.
Bir ana menümüz var ve "oyna" butonuna basınca bir ara sahne izlemek istiyorsak. İlk önce bir ara sahne yapmalıyız. Bunun için animasyon yapmak gerekli. Kapıyı açma eylemi için ise; örneği kapı açma tuşu "E" olsun. Kapıya yaklaştığında trigger box ile kontrol edebilirsin. Trigger box bir "Boolean" değişkeni "True" yapsın. Daha sonra "Event tick" kullanarak bu değişkeni sürekli kontrol et. True olduğunda "E" tuşuna basılıp basılmadığını kontrol et. (Az önce yaptığın gibi yine "Boolean" değişkenine bağlayabilirsin. Bu iki kondisyon "True" olduğunda; "create widget" kullanarak ekrana ekleyebilirsin.

Dediğinizi sanırım anladım. Bu anlattığınız kodları yazmayı deneyeceğim test edeceğim ve tekrardan buraya yazacağım. Vakitinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Dediğinizi sanırım anladım. Bu anlattığınız kodları yazmayı deneyeceğim test edeceğim ve tekrardan buraya yazacağım. Vakitinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Rica ederim. Takıldığın yerde yaz. Olmadı ben sana bir örnek atabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı