Unreal Engine 5'in yüksek sistem gereksinimleri

Oyun motorunu "şu kadar sistem istiyor" şeklinde ölçemezsiniz. Oyun motoru oyun değildir, oyunun ana yapısını oluşturan çekirdektir.
Oyun motorunun sınırlarını zorlamak da yapımcıya kalmış. İster basit bir şeyler yap ister demodaki gibi gerçekçi grafikler. Firma demiyor ki "Bak bu demodaki gibi olacak oyun, yoksa yaptırtmam.". Demoda sadece oyun motorunun maksimum noktası gösterilmek için üst düzey detaylar kullanılmış. Hiçbir yapımcının da demodaki kadar detaya ineceğini hem performans hem de iş gücü açısından sanmıyorum, demoda piksel büyüklüğünde üçgenlerden oluşmuş objelerden bahsediyordu sanırım, bu baya ciddi ve zor bir iş.

Bu arada dokuların 4K işlenmesi için 4K monitöre/TV'ye ihtiyacınız yok.

Biliyorum üst cevapdanda anlayacağınız gibi oyun üreticisi değilim dedim.Fakat UE4 bence gayet yeterli alt grafikli oyunlar için dedim.
Hayır, değil. Oyun motoru sadece grafiklerden oluşmaz. İçinde obje ve animasyon fizikleri vs. de var. Her bir üst seviyede obje fizikleri geliştiriliyor ve eklenebilecek animasyonlar için yelpaze daha da açılıyor gibi şeyler.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben farklı düşünüyordum ama yanlış olduğunu anladım.

Hocam şöyle bir şey dediniz ya. Fiziklerini kendimiz de yazabilir miyiz, değiştirebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…