Unreal Engine 5'teki en optimize sürüm nedir?

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 16 GB Ram
Meslek
Youpıtır Heçkır
Unreal Engine 5'teki en optimize sürümü arıyorum hangisi?
@Bayram Reis

Unreal Engine 5'teki en optimize sürümü arıyorum hangisi?
@Bayram Reis
Optimizeden kastınız hafif olması mı?
En güncel olan her zaman en iyisidir.
UE 5.1 ve 5.3 biraz daha hafif ancak crash ihtimali 5.6'da en minimale indirildi.
Benim tavsiyem ve kullandığım 5.6 olacaktır.

Optimizeden kastınız hafif olması mı?
En güncel olan her zaman en iyisidir.
UE 5.1 ve 5.3 biraz daha hafif ancak crash ihtimali 5.6'da en minimale indirildi.
Benim tavsiyem ve kullandığım 5.6 olacaktır.

Yani onun gibi her oyun yaptığımda ve paketlediğimde oyun hep donuyor bu donmayı minimuma getirmek istiyorum.

Yani onun gibi her oyun yaptığımda ve paketlediğimde oyun hep donuyor bu donmayı minimuma getirmek istiyorum.
5.1 o zaman ancak aralarındaki fark ne kadar küçüktür bilemem.
Paketleme yapmak zaten zor bir işlem. Bütün sürümlerde projeye bağlı uzun sürer.

5.1 o zaman ancak aralarındaki fark ne kadar küçüktür bilemem.
Paketleme yapmak zaten zor bir işlem. Bütün sürümlerde projeye bağlı uzun sürer.

Sorun süre değil paketliyorum oyunu açıyorum ancak oyun feci donuyor.

Sorun süre değil paketliyorum oyunu açıyorum ancak oyun feci donuyor.
Bunun sebebi UE'nin sürümü değil. Oyunda optimizasyon yapmamanız oluyor. Paketleme grafiklerini düşürebilirsiniz.

Bunun sebebi UE'nin sürümü değil. Oyunda optimizasyon yapmamanız oluyor. Paketleme grafiklerini düşürebilirsiniz.

Aslında onun gibi bir şey yaptım oyun açılınca ana menü açılıyor oradan oyun ancak ana menüde ki grafik ayarları ve ses ayarları olsun oyunda bir işe yaramıyor yani olmuyor her şeyi doğru yapmama rağmen sanırsam farklı dünyalarda olmasından kaynaklı bunu nasıl yapabilirim?

Aslında onun gibi bir şey yaptım oyun açılınca ana menü açılıyor oradan oyun ancak ana menüde ki grafik ayarları ve ses ayarları olsun oyunda bir işe yaramıyor yani olmuyor her şeyi doğru yapmama rağmen sanırsam farklı dünyalarda olmasından kaynaklı bunu nasıl yapabilirim?
Optimizasyon dediğimiz şey sadece MainMenu'yu boş bırakıp Ayarlardan grafik değiştirmek değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

M. Kutlay Tunç'un anlattığı bazı özellikler optimizasyondan çok grafikten kısmaya yarıyor.

Optimizasyon dediğimiz şey sadece Mainmenu'yu boş bırakıp ayarlardan grafik değiştirmek değil.

Tam olarak bilmesem de az çok biliyorum ancak grafik ayarları yapsam optimizasyon kötü olsa bile biraz akıcılık olmaz mı?

Tam olarak bilmesem de az çok biliyorum ancak grafik ayarları yapsam optimizasyon kötü olsa bile biraz akıcılık olmaz mı?
Poligon sayıları, mesh sayıları, gölgelendirmeler. Bunlar büyük fark yaratır. Bundan dolayı net bir şey demek zor.
Optimizasyon konusunu tam öğrenin. Eğer sisteminiz hâlâ düşük kalıyorsa grafiklerden, polylerden kısarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı