Unreal Engine Deniz üzerinde random bot spawn ve NPC taşıma sistemi nasıl yapılır?

pogacas

Centipat
Daha fazla  
Unreal Engine’de bir korku oyunu geliştiriyorum fakat bir noktada takıldım. Yapmak istediğim sistem şu:

Deniz üzerinde, güneşin belli konumları arasında (örneğin X:0 Y:-186 Z:0 ile X:0 Y:-355 Z:0 değerleri arasında) rastgele sayıda bot spawn olmasını istiyorum. Bu botların içinde bir NPC oturacak ve botlar gemiye doğru yaklaşacak. Ayrıca, bir gece içinde spawn olan bot sayısı 3’ü geçmemeli.

Bu sistemi nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

@Bayram Reis Abi şimdi böyle bir şey yaptım ama spawn olmuyor hatam ne acaba?

Dosya Ekleri

• 1765728919006.png
    1765728919006.png
    189,5 KB · Görüntüleme: 6
Unreal Engine’de bir korku oyunu geliştiriyorum fakat bir noktada takıldım. Yapmak istediğim sistem şu:

Deniz üzerinde, güneşin belli konumları arasında (örneğin X:0 Y:-186 Z:0 ile X:0 Y:-355 Z:0 değerleri arasında) rastgele sayıda bot spawn olmasını istiyorum. Bu botların içinde bir NPC oturacak ve botlar gemiye doğru yaklaşacak. Ayrıca, bir gece içinde spawn olan bot sayısı 3’ü geçmemeli.

Bu sistemi nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

@Bayram Reis Abi şimdi böyle bir şey yaptım ama spawn olmuyor hatam ne acaba?
Sana sıfırdan NPC sistemi yaptıramam. Onun için kendin araştırman gerekiyor. Sadece rastgele sayıda bot, rastgele konumda olmasını gösterebilirim. İster içine karakter koy ve Actor Sequence ile animasyon gibi gemiye yaklaştır. İster NPC sistemi yap.

Sana sıfırdan NPC sistemi yaptıramam. Onun için kendin araştırman gerekiyor. Sadece rastgele sayıda bot, rastgele konumda olmasını gösterebilirim. İster içine karakter koy ve actor sequence ile animasyon gibi gemiye yaklaştır. İster NPC sistemi yap.

0'dan öğrenebileciğim bildiğin bir kaynak var mı abi.

0'dan öğrenebileciğim bildiğin bir kaynak var mı abi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benzer mantıkla yapabilirsin.

1. Level blueprint içerisine Güneş'ini (Işık kaynağını - DirectionalLight) referans ekle aşağıdaki gibi yap:
    1765739074327.png
  2. 1765739152186.png
  3. Burası biraz karışık, dikkatli yap:
    1765739186484.png
  4. 1765739205700.png
Sonuç:
1765739231447.png

1765739254996.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri