Unreal Engine mi Unity mi?

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, bayağıdır kodlamayla alakalı konular açıyorum ve birkaç yıldır hayalim ve başarısız denemelerimin bulunduğu oyun geliştirmeye girmek istiyorum yavaştan. Öncelikle bir GTA, bir Payday tarzı bir şey yapamayacağımın farkında olduğumdan 2D bir oyun yapmak istiyorum. Tarz olarak Ori and the Will of the Wisps oyununa benzer bir şey düşünüyorum. Bildiğim ve halihazırda öğrenmeye devam ettiğim diller C ve C++. Amacım mekanik, grafik ve hikaye dengesini tutturup orta veyahut küçük düzeyde bir oyun yapmak. Yapmak istediklerim doğrultusunda hangi motoru kullanmam daha uygun olur ve sebebini de yazarsanız çok müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Unreal Engine'yi kasmadan kullanabilmek için 'gayet iyi' bir sistemin olması gerek bence. Projenin boyutuna/grafiklerine de bağlı.

2D için Unity öneririm.
Laptop sahibiyim özellikleri ise; GTX 1060 6Gb, (2x8) 16Gb 2400MHz RAM, i7 8750H. Grafik konusunda piksel değil de HD grafik düşünüyorum altından kalkabilirsem.

Laptop sahibiyim özellikleri ise; GTX 1060 6Gb, (2x8) 16Gb 2400MHz RAM, i7 8750H. Grafik konusunda piksel değil de HD grafik düşünüyorum altından kalkabilirsem.
Sistemin AAA bir oyun yapmayacaksan gayet yeterlidir.

Unreal Engine'yi öğrenmek Unity'yi öğrenmekten biraz daha zor olur bence, ama 3D olarak çok kaliteli şeyler yapılabilir. Bence alışmak için Unity ile başlayın, sonra Unreal Engine'ye geçersiniz.

Sistemin AAA bir oyun yapmayacaksan gayet yeterlidir.

Unreal Engine'yi öğrenmek Unity'yi öğrenmekten biraz daha zor olur bence, ama 3D olarak çok kaliteli şeyler yapılabilir. Bence alışmak için Unity ile başlayın, sonra Unreal Engine'ye geçersiniz.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Sosyal´deki önceki konulara bakarken Unity´de C# kullanıldığını falan söyleyenler olmuş, doğru mudur? C# hakkında bir bilgim yok ve açıkçası yeni bir dil öğrenmeye de vaktim şuanda yok.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Sosyal´deki önceki konulara bakarken Unity´de C# kullanıldığını falan söyleyenler olmuş, doğru mudur? C# hakkında bir bilgim yok ve açıkçası yeni bir dil öğrenmeye de vaktim şuanda yok.
Unreal Engine için C++ veya Bluerint (Scratch gibi) kullanabilirsiniz. Unity için C# bilmen gerek, Unity'de Blueprint gibi bir sistem yok diye biliyorum.

Kişisel tavsiyem Unreal Engine yönünde. Hem Unreal 5'in yakın zamanda çıkacak olması, hem motorun uzun süreli vaad ettiklerini göz önünde bulundurursak, piyasayı uzun süre domine edecek. Bunun yanında C++ ile geliştireceğin oyunlar için üstüne ekstradan Blueprint sistemini öğrenmen gerekiyor, sadece C++ ile oyun geliştirmek çok çok zor. Eğer Framework'ü kavrarsan yapamacağın tarzda oyun yok. İleride kaynak konusunda yardımcı da olabilirim. Kolay gelsin.

Evet C# kullanıyor. Ama visual script olarak bolt da bulunmakta.
Yeni dil olarak bakma olaya. Zaten Unreal kullansan C++ bilgin yetmeyecek. Hatta tökezleyeceksin. Unity C# daha kolay diye düşünüyorum.
Neden unity çünkü çok fazla kaynak var. 2d ve mobil için ideal. Kullanımı kolay.

Evet C# kullanıyor. Ama visual script olarak bolt da bulunmakta.
Yeni dil olarak bakma olaya. Zaten Unreal kullansan C++ bilgin yetmeyecek. Hatta tökezleyeceksin. Unity C# daha kolay diye düşünüyorum.
Neden unity çünkü çok fazla kaynak var. 2d ve mobil için ideal. Kullanımı kolay.
Tökezlemekten korkmuyorum açıkçası. Unreal Engine´e olan geçmişten bir sempatim mevcut halihazırda. Ondan dolayı tercihimi Unreal Engine´den yana kullanmayı düşünüyorum şu anda. Kaynak olarak İngilizce kaynakları da kullanmayı planladığımdan bu açığı kapatabileceğimi ümit ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı