Unreal Engine Oyun Geliştirme Süreci ve Hikaye Önerisi

PasFacile

Kilopat
Merhabalar, Unreal Engine 4 üzerinde oyun geliştirmek istiyorum. Fakat hikaye konusunda sıkıntılarım var. Aklımdaki hikayelerin çoğunu büyük şirketler yapmış durumda ve özgün hikayesi olmadan bir indie oyunun indirileceğini sanmıyorum. Burada daha önce yaptığım çalışmalarım yer alıyor. Fikirlerinizi bekliyorum. @Silinen üye
UE4 Çalışmalarım

Birkaç video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam şimdi kodlama kısmında hangi durumdasınız bunu öğrenmem lazım. Yani C++ ya hakim misiniz? Unreal dışında bildiğiniz ve kullandığınız animasyon programı var mı? Bir de sana attığım hikayeden ilerlemek istiyorum 1 saat düşündüm onu baya da özgün bir hikaye yani.

Tamamdır hocam şimdi kodlama kısmında hangi durumdasınız bunu öğrenmem lazım. Yani C++ ya hakim misiniz? Unreal dışında bildiğiniz ve kullandığınız animasyon programı var mı? Bir de sana attığım hikayeden ilerlemek istiyorum 1 saat düşündüm onu baya da özgün bir hikaye yani.
C++ kısmına hakim değilim fakat Blueprint ile halledebilirim. Animasyon olarak Maya öğreniyordum fakat fazla ilerletmedim motoru öğrenmek için.

Hocam para kazanmayı salla gitsin. Sen birebir (birebir imkansız biliyorum ne kadar benzerse) güzel bir oyunu yapmaya çalış. Oyunun tutarsa destek alırsın her türlü. RAW oyunu çıktı hemen destek yağdı adamlara. Bu yüzden hikaye bulamıyorum lafı bana inandırıcı gelmiyor.
Benim tavsiyem FPS bir oyun her zaman. Ama FPS oyunun animasyonu zordur, hem ana karakter için hem diğer karaktlerler için animasyon yapılması gerekir. Hikaye olarak adadan kaçış, aileyi kurtarma vb örnekler verilebilir.

Kesinlikle bana da korkunç geliyor. Fakat uzayda geçen bir oyun için yeteri kadar modelleme ve animasyon bilgim yok :(
Yoksa öğrenmek gerekiyor, Blueprint biliyorsun zaten bildiğin dil başka hiçbir yerde yok. C++ bilsen hani hiç modellemeyi ve animasyonu bilmeme gerek yok dersen anlarım ama Blueprint ise mecbursun.
Bu arada hocam sert konuşuyorum ama doğru konuşuyorum.

Hocam para kazanmayı salla gitsin. Sen birebir (birebir imkansız biliyorum ne kadar benzerse) güzel bir oyunu yapmaya çalış. Oyunun tutarsa destek alırsın her türlü. RAW oyunu çıktı hemen destek yağdı adamlara. Bu yüzden hikaye bulamıyorum lafı bana inandırıcı gelmiyor.
Benim tavsiyem FPS bir oyun her zaman. Ama FPS oyunun animasyonu zordur, hem ana karakter için hem diğer karaktlerler için animasyon yapılması gerekir. Hikaye olarak adadan kaçış, aileyi kurtarma vb örnekler verilebilir.
Evet FPS animasyonları baya zorluyor. Fakat halledilmeyecek bir şey değil. Hikaye bulamıyorum lafı neden inandırıcı gelmedi orayı anlamadım :D

Kesinlikle bana da korkunç geliyor. Fakat uzayda geçen bir oyun için yeteri kadar modelleme ve animasyon bilgim yok :(
İlla "alien" gibi olmak zorunda değil. mesela insan deneyleri çok korkunçtur.
Ruhani bir şey de olabilir, fizikel de. Ya da neden ikisi de olmasın ki? Laboratuvar ortamı gibi bir yer çok gererdi beni.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı