Unutkan birisiyim

Daha fazla  
Merhabalar, 16 yaşındayım ve size bir sorunumdan bahsedeceğim. Bende yaklaşık olarak 11 veya 10 ay önce başlayan unutkanlık sorunu var. Mesela derste bir şey öğreniyorum, o öğrendiğim bilgi 1 ders sonra aklımdan gidiyor. Sınavdan önceki ders çalıştığım sorular sınavda hemen aklımdan gidiyor. Bunlar gibi birtakım sorunlarım var. Bu sorunların nedeni ne olabilir sizce? Önerilerinizi bekliyorum. Yani her şeyi de unutmuyorum. Bazı şeyler aklımda kalıyor. Ama çoğunlukla unutuyorum.

Bu sorunlar neden oluyor? Çözümü nedir?

İlgini çekmediği için aklında kalmıyordur. Ben de mesela vize, finallere çalışırken bütün kitabı ezberlerim ama sınavdan 2 gün sonra neredeyse hiçbiri aklımda kalmaz. Ezberlemek yerine ilgi çekici hale getirmeye çalışabilirsin. İçin rahat etsin istiyorsan kan tahlili yaptır. B12 eksikliğinden oluyordu sanırım. Tahlil yaptırmadan vitamin takviyesi alma.

Vitaminlerine baktır kan testiyle.

B12 vitamini eksikliği neden olabilir. Dahiliye doktoruna git bir tahlille belli olur. Çözüm olarak iğne yada hap veriyor.

Özellikle her zaman yediğin bir şey var mı örnek olarak kahvaltıda nutella gibi onları bir süre bırakmanı tavsiye ederim. Bir yakınım benzeri durum yaşadı doktoru aynen bu şekilde öneri vermiş bırakınca unutkanlığı düzelmiş bize anlatmıştı.

Her insanın öğrenme biçimi farklıdır. Mesela başka biri hocayı dinleyerek ya da ders videosu izleyerek öğrenirken, ben yazarak ve okuyarak öğreniyorum.

Bana göre sorun öğrenme biçiminden kaynaklı. Bu yüzden kendini keşfetmen lazım. '' Nasıl yapabilirim? Hangi yöntemlerle bilgileri aklımda tutabilirim? '' şeklinde kendine sorular sorarak, bu tarz bir sorunu çözebilirsin. ( '' Ya da B12 eksikliği var mıdır? ''diye kendini kontrol ettirsin. )

Evet, arkadaşların da dediği gibi B12, vitamin eksikliği gibi şeyler olabilir. Bunu doktora gitmeden öğrenemezsin.

Ben sana unutkanlığı tetikleyen başka şeylerden bahsedeyim.

İlk olarak bu olay sadece derslerde oluyorsa tekrar eksikliğinden olması muhtemel. Hele ki dersleri sevmiyorsan.

Kafan çok dolu olabilir. Bazen otur ve kendine biraz vakit ayır. Kendine dertleş. Eğer derdin varsa yazıya dök, arkadaşlarına dök, gerekirse gel foruma içini dök biz buradayız Şaka bir yana dertleri yazıya dökmek büyük rahatlık sağlar. Sorunları görüp çözmen kolaylaşır.

Arkadaşların veya ailenle ilgili sorunların var ise, mutlaka bunu dile getir ve sorunlarını çöz.

Bol bol kitap oku. Birçok sorununa çözüm olacak. Şu faydalarına bir bakar mısın?
Kitap Okumanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydaları

Bu anlattığım kısım tamamen kafanı boşaltma, ve bu temiz kafayı güçlendirme ile ilgiliydi.

Birazcık da özeline girelim bakalım Şu mastürbasyon illeti. Genciz, yapıyoruz ama hafızayı ve odaklanmayı belirgin bir şekilde etkiliyor. Minimuma indirmeye çalış ya da istersen komple bırakabilirsin de. Uzun vadede faydalarını göreceksin.

Onun dışında beslenmene, spor işine falan değinmeme gerek yok sanırım?

Ama sen durumun ciddi olduğunu düşünüyorsan elbetteki bir doktora görünmelisin. Her işi uzmanına bırakmalı.

Bende de var aynısı. Unutkanlık, dalgınlık ve umursamamazlık var. Örnek veriyorum bir konuyu Google'dan araştırmak için açıyorum tarayıcıyı gerçekten 1-2 dakika öyle bekliyorum sanki zihnim kapanmış gibi. Ne araştıracaktım diyorum sonra kendi kendime.

Evet bende de tam olarak aynısı oluyor. Bir şey araştırmak için Chrome'a giriyorum sonra öylece ekrana mal mal bakıyorum ve unuttum diyorum
Evet kafam çok dolu ama derdim yok. Veya vardır da ben bilmiyorumdur.

Evet bende de tam olarak aynısı oluyor. Bir şey araştırmak için Chrome'a giriyorum sonra öylece ekrana mal mal bakıyorum ve unuttum diyorum
Psikiyatri'ye randevu almıştım, mesai saati dışında diye hastanenin adı doğru olmasına rağmen bana 2 saat uzaklıkta olan hastanedeymiş Psikiyatri mesai saati dışı bölümü. Gidemedim kaldı öyle. Kendi içimi kemirmeye devam böyle yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…