Son değişen politika ile 2 yıl boyunca aktifliği olmayan hesaplardan verilerinizi silebiliriz demişlerdi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2021'in Ekim ayı civarı başlayacak. Yani en erken 2023'te silinecek.Peki bu yürürlüğe ne zaman girecek yani uygulanacak ?
Hotmail siliyorda Gmail silmiyor.
Onu Microsoft yapıyor diye biliyorum. Daha yenilerde bayağıdır giremediğim bir hesap için uğraştım, sonunda aldım hesabı.Son değişen politika ile 2 yıl boyunca aktifliği olmayan hesaplardan verilerinizi silebiliriz demişlerdi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2021'in ekim ayı civarı başlayacak. Yani en erken 2023'te silinecek.
Ben en iyisi yeni şartları bulup buraya atayım.
Onu Microsoft yapıyor diye biliyorum. Daha yenilerde bayağıdır giremediğim bir hesap için uğraştım, sonunda aldım hesabı.
Almaya çalışırken bir çalışan vebilirkişi 2 yıl süre veriliyor, giriş yapılmazsa silinebiliyor demişti. Ben 2 yıl civarıdır girmemiştim veya tam 2 yıl oluyor. Bir şey silinmemiş.
Konuya gelecek olursak; silinmiyor, bilmem kaç yıllık Google hesabım hala duruyor, sadece şifreyi hatırlamıyorum ve giriş yapamıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2021'in ekim ayı civarı başlayacak. Yani en erken 2023'te silinecek.
Ben en iyisi yeni şartları bulup buraya atayım.
Yanlış hatırlıyorum.Yanlış hatırlamıyorsam 2021'in Ekim ayı civarı başlayacak. Yani en erken 2023'te silinecek.
Ben en iyisi yeni şartları bulup buraya atayım.
Peki bu yürürlüğe ne zaman girecek yani uygulanacak ?
Onu Microsoft yapıyor diye biliyorum. Daha yenilerde bayağıdır giremediğim bir hesap için uğraştım, sonunda aldım hesabı.
Almaya çalışırken bir çalışan ve bilirkişi 2 yıl süre veriliyor, giriş yapılmazsa silinebiliyor demişti. Ben 2 yıl civarıdır girmemiştim veya tam 2 yıl oluyor. Bir şey silinmemiş.
Konuya gelecek olursak; silinmiyor, bilmem kaç yıllık Google hesabım hala duruyor, sadece şifreyi hatırlamıyorum ve giriş yapamıyorum.
Biraz erken rahatladınız sanırım. Şu yazıyı okuyun derim:Çok yardımcı oldun teşekkür ederim. Senin sayende içime biraz rahatlama geldi nedense.
Hımm üzüldüm.
| Yeni politikaların özeti (1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerlilik kazanacaktır): | 
| 
 | 
| 
 | 
| Bu durum sizin için ne anlama geliyor? | 
| 
 | 
| 
 | 
| 
 | 
|  
 | 
Bu Google Drive ve dahilinde bulunan Fotoğraflar ile alakalı bir durum. Yeni politikaya göre ücretsiz verilen sınırsız depolama alanı desteği kesiliyor, onun yerine ücretli üyeliğe geçiyor. Sonucunda da Haziran 2021'de yürürlüğe sokacak, 2 yıl boyunca da müddet verecek. Kullanımda olmayan ve kullanımda olan fakat hala boşaltılmamış hesaplardaki verileri silerek kendine yer açacak.Yanlış hatırlıyorum.
Biraz erken rahatladınız sanırım. Şu yazıyı okuyun derim:
• Gmail, Drive veya Fotoğraflar'da 2 yıl (24 ay) boyunca etkinlik dışı kalırsanız etkin olmadığınız ürünlerdeki içeriğiniz silinebilir. Depolama alanı kotalarını tüketmemiş ve iyi durumda olan Google One üyeleri, etkin olmayan hesaplarla ilgili bu politikadan etkilenmeyecektir. 
• Depolama alanı sınırınızı 2 yıl boyunca aşarsanız Gmail, Drive ve Fotoğraflar'daki içeriğiniz silinebilir. 
Bu durum sizin için ne anlama geliyor? 
• 2 yıl boyunca etkinlik dışı kalmadıysanız veya depolama sınırınızı aşmadıysanız bu değişikliklerden etkilenmeyeceksiniz. Bu politika 1 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe gireceğinden, uygulanmaya başlanacağı en erken tarih 1 Haziran 2023 olacaktır. 
• 1 Haziran 2021 tarihinden sonra, etkinlik dışı veya depolama alanı sınırınızı aşmış durumdaysanız içeriğiniz silinmeden önce size e-posta hatırlatıcıları ve bildirimler göndereceğiz. 
• Bu hizmetlerden biri veya birkaçı için etkinlik dışı veya depolama alanı sınırınızı aşmış durumda olsanız dahi ve içeriğiniz silinmiş olsa bile oturum açabileceksiniz. 
Net bir şey anlamadım. Sadece Google One üyeleri etkileniyor olabilir.
Bu durumda Google ile iletişime geçip hesapların size ait olduğunu kanıtlayabilirseniz size yardımcı olurlar umarım.
Aynen, sanırım böyle oluyor.Bu Google Drive ve dahilinde bulunan Fotoğraflar ile alakalı bir durum. Yeni politikaya göre ücretsiz verilen sınırsız depolama alanı desteği kesiliyor, onun yerine ücretli üyeliğe geçiyor. Sonucunda da Haziran 2021'de yürürlüğe sokacak, 2 yıl boyunca da müddet verecek. Kullanımda olmayan ve kullanımda olan fakat hala boşaltılmamış hesaplardaki verileri silerek kendine yer açacak.
Hesap silinmeyecek yani, sadece eğer ücretsiz depolamayı kullanıyor ve size Haziran 2021'den sonra sunulan depolama sınırını aşıyorsanız Drive'ınız boşaltılacak.
Evet, kapsamıyor.Kullanıcı da zaten verilerinin silinmesini istiyor ama bu durum, onun durumunu kapsamıyor sanırım.
Bu Google Drive ve dahilinde bulunan Fotoğraflar ile alakalı bir durum. Yeni politikaya göre ücretsiz verilen sınırsız depolama alanı desteği kesiliyor, onun yerine ücretli üyeliğe geçiyor. Sonucunda da Haziran 2021'de yürürlüğe sokacak, 2 yıl boyunca da müddet verecek. Kullanımda olmayan ve kullanımda olan fakat hala boşaltılmamış hesaplardaki verileri silerek kendine yer açacak.
Hesap silinmeyecek yani, sadece eğer ücretsiz depolamayı kullanıyor ve size Haziran 2021'den sonra sunulan depolama sınırını aşıyorsanız Drive'ınız boşaltılacak.
Aynen, sanırım böyle oluyor.
Kullanıcı da zaten verilerinin silinmesini istiyor ama bu durum, onun durumunu kapsamıyor sanırım. Zaten ücretsiz alanı kullanıyor.
Yani WhatsApp yedeklemeleri tarzı depolama, kişisel veri, şifre hatırla veya bunlara benzer olan tüm içerikleri ve gelen ve giden E-postalar silinmeyecek mi?Evet, kapsamıyor.