Update Sonrası Yavaşlama ve FPS Düşüklüğü

EmreYerlikaya

Megapat
Yer
İstanbul, Turkey
Merhaba arkadaşlar.

19 Mayıs - 11 Haziran arası tatil için İstanbul'a gitmiştim ve bu sırada, Creators Update'e bir güncelleme daha gelmiş. Dün itibari ile bu güncellemeyi yaptım ve dünden beri, bilgisayarımda ve oynadığım oyunlarda, inanılmaz kasmalar, donmalar ve FPS düşüklüğü oluyor! İlk başta ekran kartı güncellemesindendir belki dedim ve 2 sürüm öncesini yükledim ama meğer ekran kartı sürücüsünden değilmiş.

Dünden beri CS:GO bile oynayamıyorum! Normalde CS:GO'da 120-150 FPS alırdım ama 30-50 FPS arasına düştü! Üstelik ana menüde bile bu oluyor! Bu sorun, dediğim tarihler arasında gelen güncellemeyi yükledikten sonra oldu! Sizlerde de böyle sorunlar yaşanıyor mu? Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Bilgisayarımın Özellikleri:

İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64-Bit,
Anakart: MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1,
İşlemci: Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz 8MB Önbellek 14nm,
Ekran Kartı: Zotac GTX 980 Ti AMP! Extreme GDDR5 6GB 384Bit Nvidia GeForce DX12,
SSD: OCZ TRIOON TRN100-25SAT3-240G 240GB 550-520,
Hard Disk: SEAGATE 3,5" 1TB 64MB Desktop HDD (ST1000DM003),
Bellek: 4x Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14

Arkadaşlar, yardım edebilecek kimse yok mu?

4 gün oldu ve sorunum hala devam ediyor! Hiçbir şekilde oyun oynayamıyorum! Oyun projem için Unreal Engine'i bile çalıştıramaz oldum! Oyunlarda ve UE4'te inanılmaz FPS düşüşleri (0-30-50 arası) yaşıyorum ve bilgisayarımda da inanılmaz donmalar ve kasılmalar oluyor!

Tekrar belirteyim, Pazartesi günü bilgisayarıma "2017-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB4020102)" güncellemesini yaptım ve bu güncellemeden sonra yavaşlama, donma ve FPS düşüşleri yaşamaya başladım! Daha sonra, ekran kartının güncel olmadığını fark ettim ve belki ekran kartı güncel olmadığından bu sorunlar oluyordur dedim ama ekran kartından da değilmiş sorun! Ekran kartı sürücüm güncel fakat sorunlar düzelmedi!

Dün itibari ile de:

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 2017-06 Güncelleştirmesi (KB4022405)

ve

2017-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 06 Toplu Güncelleştirmesi (KB4022725)

Güncellemeleri yüklendi fakat yine düzelmedi! Ne yapmalıyım? Bu sorunları nasıl çözebilirim?

DVR bazen performans sorunlarına yol açabiliyor. DVR'ı kapatmayı deneyin.
"Oyun modu"nu aktifleştirmeyi deneyin.
Bütün sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

Ayrıca yükseltme her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Temiz kurulum yapmayı deneyin.

DVR bazen performans sorunlarına yol açabiliyor. DVR'ı kapatmayı deneyin.
"Oyun modu"nu aktifleştirmeyi deneyin.
Bütün sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

Ayrıca yükseltme her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Temiz kurulum yapmayı deneyin.

Hem DVR, hem de Oyun Modu kapalı. Açık olunca çok kasıyordu ve FPS düşüklüğü yaşatıyordu. Bu yüzden ikisi de kapalı.

Bütün sürücüler, hatta Bios bile güncel durumda.

"Driver Easy" ve "Driver Fusion" kullanırdım genelde ama bilgisayar, bu programları çalıştırmadı nedense! Ben de "Ashampoo Driver Updater" ile güncelledim her şeyi ama bütün sürücülerin güncel olduğundan emin değilim! Bütün sürücülerin güncel olup olmadığını nasıl ve nereden bakabilirim "Aygıt Yöneticisi" dışında başka bir yerden?

Sanırım bir format attırmam gerekiyor!?

Hem DVR, hem de Oyun Modu kapalı. Açık olunca çok kasıyordu ve FPS düşüklüğü yaşatıyordu. Bu yüzden ikisi de kapalı.

Bütün sürücüler, hatta Bios bile güncel durumda.

"Driver Easy" ve "Driver Fusion" kullanırdım genelde ama bilgisayar, bu programları çalıştırmadı nedense! Ben de "Ashampoo Driver Updater" ile güncelledim her şeyi ama bütün sürücülerin güncel olduğundan emin değilim! Bütün sürücülerin güncel olup olmadığını nasıl ve nereden bakabilirim "Aygıt Yöneticisi" dışında başka bir yerden?

Sanırım bir format attırmam gerekiyor!?

Bilgisayarınız dizüstüyse sistem üreticinizin kendi sitesine girin. "Sürücüler" kısmından güncel sürüm olup olmadığını kontrol edin.
"Sürücüler" kısmı genellikle "Destek" kısmında olur.

Format atacaksanız kurulum rehberi ve indirme linkini aşağıda görebilirsiniz.
Medya Oluşturma Aracı

Medya Oluşturma Aracı ile Windows 10 İndirme Rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NOT: "Windows 10" seçeneği bütün Windows 10 sürümlerini kapsar.

Rufus <-- İndirme Linki

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bunu denedim fakat "2017-x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 2017-06 Güncelleştirmesi (KB4022405)" ve "2017-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 06 Toplu Güncelleştirmesi (KB4022725)" güncellemelerini kaldırma seçeneği var! Yani "2017-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1703 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB4020102)" güncellemesini kaldıramıyorum!

Muhtemelen sorun güncellemede değil, kullandığınız sürücü bulucularda. Bu lanet şeyleri kullanmayın. Etkilerini çözmek için format atmanız gerekecek.

Sürücü bulucularda hiçbir şey yok emin olun. "Ashampoo Driver Updater" kullandım sadece ve "Microsoft" da partner. Ayrıca, en başta belirtmiştim; 19 Mayıs - 11 Haziran arası tatil için İstanbul'a gitmiştim ve 3 hafta boyunca bilgisayar kullanılmadı. Gitmeden önce hiçbir şeyi yoktu. 12 Haziran günü bir güncelleme ile böyle oldu.

Güncelleme gelene kadar bekleyeceğim. Olmadı, en son çare format!.. Ama formattan önce çözmek istiyorum sorunu, çünkü format çok uğraşlı bir iş!

Bugün bende laptopta güncellemeyi yaptım daha yeni alğdığım için eski sürüm vardır diye güncelledim. Güncelleme sonrasında daha chrome açarken bile fark ettiğim bir yavaşlama vardı. Görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine bakığımda 'Ayrılmış Video Belleği' 5120MB olması gerekirken 512 MB yazıyordu ve hiç kurcalamadan ayarlardan bir önceki sürüme döndüm muhtemelen gelen güncellemeleride yapmam pc düzgün çalışmayacaksa

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı