Upgrade önceliği hangi parçaya verilmelidir?

bob.ross

Hectopat
Merhabalar. Sistemimde bir parçayı yükseltme şansım var fakat karar veremedim.
Ryzen 7 2700
Asus TUF B-450 PLUS
Asus ROG STRIX 1070 OC
Crucial Ballistix 2666 MHz 8 GB
NZXT S340 Elite
Cooler Master 600W 80 Plus
Bu parçalara sahibim. Sizce Ryzen 7 3700X'e geçmem mi mantıklı yoksa anakartta yükseltmeye gidip MSI X570 Gaming Edge veya Pro Carbon almak mı ?
Sadece tek parçayı yükseltebilirim.
İşlemci yükseltirsem, Asus B serisine BIOS güncellemesiyle 3000 serisi desteği getirdi diye biliyorum. Bu güncellemeyle 3700X'i ne kadar verimli kullanabilirim? Yoksa işlemciyi daha sonraya bırakıp X570 anakart ve Ryzen 7 2700 ile yoluma devam mı edeyim? Şimdiden teşekkürler.

Anakartınız ve işlemciniz gayet güncel ve yeterli gereksiz harcama yapmayın bence, yükseltme kısmına gelecek olursak @Akın Açıkgöz'e katılıyorum RAM leri 16 GB a yükseltmek uzun vadede sizin için daha iyi olur artan parayı da üzerine biriktirerek saklayın ileride ekran kartınızı yükseltirsiniz.

Eğer sisteminizden memnunsanız geliştirmenize gerek yok. Gayet güçlü bir sistem. RAM 16GB yapılabilir sadece.

Merhabalar. Sistemimde bir parçayı yükseltme şansım var fakat karar veremedim.
Ryzen 7 2700
ASUS TUF B-450 Plus
ASUS ROG STRIX 1070 OC
Crucial Ballistix 2666 MHz 8 GB
NZXT S340 Elite
Cooler Master 600W 80 Plus
Bu parçalara sahibim. Sizce Ryzen 7 3700X'e geçmem mi mantıklı yoksa anakartta yükseltmeye gidip MSI X570 GAMING Edge veya Pro Carbon almak mı?
Sadece tek parçayı yükseltebilirim.
İşlemci yükseltirsem, ASUS B serisine BIOS güncellemesiyle 3000 serisi desteği getirdi diye biliyorum. Bu güncellemeyle 3700X'i ne kadar verimli kullanabilirim? Yoksa işlemciyi daha sonraya bırakıp X570 anakart ve Ryzen 7 2700 ile yoluma devam mı edeyim? Şimdiden teşekkürler.

Güç kaynağı, işlemci ve anakartınız gayet yeterli şimdilik. RAM'inizi 16 GB yapıp sonradan ekran kartınızı yükseltebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler cevaplar için. RAM'i 16 yapacağım zaten onu hariç tutarsak, seçeneklerim anakart ve işlemci olarak sınırlı, çünkü ekran kartı için üzerine koymam gereken miktar yüksek biraz. Anakart yönünde X570 GAMING Edge için; şimdiki anakartımı ve kampanyadan gelen sıvı soğutmayı satarsam, üzerine para koymam bile gerekmiyor çünkü yurt dışından gelecek bir arkadaşıma aldırtacağım. İşlemci yönünde ise 300-400 lira gibi bir miktar koymam gerekiyor sadece. Bu yüzden işlemci ve anakartla sınırlı tuttum upgrade seçeneklerimi. Bilgisayar kullanımım ise %50 oyun %50 render diyelim.

Arkadaşların dediği gibi RAM'i yükseltebilirsin. SSD yoksa düşünebilirsin. Ayrıca overclock yapmayı da gözden geçir. Ciddi bir performans artışı olacağına eminim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı