Merhaba arkadaşlar. Yakında TürkTelekom'la olan sözleşmem bitecek ve ben başka bir firmaya geçmeyi düşünüyorum. Bulunduğum yerde fiber olmadığı için ve yayıncılık işiyle uğraşmak istediğim için upload hızı önemli. Sizce hangi firmaya geçmeliyim ve nasıl yüksek upload hızı alırım?
İnternet sitelerine baktım gayet mantıklı görünüyor. Malum yeni abone olurken söylenilenler değil , abonelik sonrası yaşanılanlar önemli. Tavsiye ediyormusunuz?
Öncelikle Turknet'in sayfasından alt yapı kontrolü yapmanı tavsiye ederim. Kendi altyapısındaki müşterilere destekledikleri kadar upload veriyorlar. Örn :20-30-40 Mbps eğer altyapı kapmasında değilsen millenicom öneririm. Telekom altyapısı üzerinden 100mbps'ye kadar download 4 Mbps upload veriyor. Her iki firmanın da taahhtüsüz kotasız olduğunu belirteyim. Ben şuan Millenicom'da 93 Mbps hız alıyorum.
VDSL, TT'nin tekelinde bulunmaktadır(TurkNet YAPA hariç). Dolayısıyla yükleme hızını TT belirliyor. Siz Turkcell bile alsanız durum aynı, hepsi TT'den hat kiralıyor ve TT yükleme hızı için AKN uyguluyor.
Turkneti 2 yıl kullandım. Millenicom'a 2 hafta oldu geçeli. Turknette 35 Mbps download hızı alıyordum, 3-4 ping oluyordu. Hız 3 katına çıktığı için 7 ping alıyorum ama normaldir diye düşünüyorum.