Upload hızım normal mi?

mehmetkokcu

Hectopat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Merhabalar,
Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere 90 Mbps küsür indirme hızı alıyorum fakat yükleme hızım 3.80 Mbps çıkıyor bu normal midir?
Daha yüksek çıkması gerektiğini düşünüyorum. Binada Fiber alt yapısı mevcut 100 Mbps'ye kadar hızı desteklemektedir.

8614851892.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere 90 Mbps küsür indirme hızı alıyorum fakat yükleme hızım 3.80 Mbps çıkıyor bu normal midir?
Daha yüksek çıkması gerektiğini düşünüyorum. Binada Fiber alt yapısı mevcut 100 Mbps'ye kadar hızı desteklemektedir.

8614851892.png
Gayet normal zaten UPLOAD hep düşük gosterir DOWNLOAD a göre.

Bu ülkede Upload hızını limitliyorlar maalesef. Bunu yapan başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu. Türkiye'de Upload sınırı en fazla 5 Mbps olarak belirlenirken, bazı internet servis sağlayıcıları ise 4 Mbps veriyor bildiğim kadarıyla. Fiber varsa, limitin kalksa zaten rahat 1 Gbps simetrik alırdın ama vermiyorlar.
Gayet normal zaten UPLOAD hep düşük gosterir DOWNLOAD a göre.
Hayır bu durum normal değil, fiber için hele hiç değil. Fiber simetrik bir teknolojidir. Asimetrik değil.

Bu ülkede Upload hızını limitliyorlar maalesef. Bunu yapan başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu. Türkiye'de Upload sınırı en fazla 5 Mbps olarak belirlenirken, bazı internet servis sağlayıcıları ise 4 Mbps veriyor bildiğim kadarıyla. Fiber varsa, limitin kalksa zaten rahat 1 Gbps simetrik alırdın ama vermiyorlar.

Hayır bu durum normal değil, fiber için hele hiç değil. Fiber simetrik bir teknolojidir. Asimetrik değil.
İnternet hızı zaten altyapıyla alakalı kardeşim. Öyle birşey yok bu arada bütün servisler gayet işini güzel yapıyor.

İnternet hızı zaten altyapıyla alakalı kardeşim. Öyle birşey yok bu arada bütün servisler gayet işini güzel yapıyor.

Doğru diyorsun bütün servisler işini gayet iyi yapıyor.Hemşerim sen nerede yaşıyorsun fiberin olduğu yerde 100 download veriyorsan 100de upload verirsin teknoloji buna izin veriyor fakat servis sağlayacılar bu uploadı fahiş fiyata şirketlere pazarladıkları için o yüzden upload çok uzun süredir türkiyede ne yazık ki adam akıllı verilmiyor.uydunet ve süperonline 5 mbs civarı telekom berbat ne kadar alırsan hesabıyla 2-3 arası bişey veriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı