Upload Hızını Arttırmak

cokmerakli

Hectopat
Arkadaşlar upload hızımı arttırmam gerek. Türk telekomdan 16 Mbps download ve 1 Mbps paket kullanıyorum. Ama tabii bu hızların yarısından daha düşük hız alıyorum. Altyapıma baktırdığımda en fazla 14 Mbps kaldırabileceğini öğrendim. Ben upload hızımı arttırmak için daha yüksek bir internet paketi almayı planlıyorum. Böylece upload hızım artmış olur mu? veya bu upload hızını arttırmanın yolu nedir? fiber olan başka bir semte taşınmayı bile göze aldım. Avrupa yakasından hangi semti önerirsiniz?

Türk Telekom maleesef belirli Upload hız limitleri yapmış durumdadır. Bunlar;

ADSL için; 797 Kbps
VDSL için; 4096 Kbps

Peki aslında olaya gerçekçi yönden bakmak gerekirsek, Upload limitleri olmasaydı, ortalama olarak en yüksek ne kadar hız alırdık?

ADSL için en fazla; 3096 Kbps (Teknolojinin sınırı) (Bu Upload hızını ADSL'de alabilmeniz için, santrale çok ama çok yakın olmanız gerektiğini ve internet servis sağlayıcınızın size AnnexM yetkisini vermesi gerekir.)
VDSL için en fazla; 40000-50000 Kbps arası

Maleesef bunun önüne geçmenin şimdilik hiçbir yolu yok. Ancak eğer ki milyonlarca internet aboneleri, kotanın kaldırılması için ayaklandığı gibi, Upload hız limitlemelerininde kaldırılması için hepimiz ayağa kalkarsak, sürekli Türk Telekom'un üstüne giderek eninde sonunda limitsiz Upload hızına da kavuşabiliriz. Lakin modeminizdeki xDSL verilerinde eğer Ulaşılabilir hız satırında "Upload" veya diğer adıyla "Upstream" hızınız, size aktüel olarak verilen hızlardan farklı ise, Uploadınız limitli demektir. Ulaşılabilir hız ile size aktüel olarak verilen hızın simetrik olması gerekir. Hatta benim Download hızım limitsiz ve ADSL kullanıyorum. Ulaşılabilirde 13400 Kbps diyor ama bana aktüel olarak verilen hoz 13596 Kbps olarak görünüyor ve modemi her açıp kapattığımda, aktüel hızım biraz değişebiliyor. Bu da hız limitininin olmadığı anlamına geliyor.

Türk Telekom maleesef belirli Upload hız limitleri yapmış durumdadır. Bunlar;

ADSL için; 797 Kbps
VDSL için; 4096 Kbps

Peki aslında olaya gerçekçi yönden bakmak gerekirsek, Upload limitleri olmasaydı, ortalama olarak en yüksek ne kadar hız alırdık?

ADSL için en fazla; 3096 Kbps (Teknolojinin sınırı) (Bu Upload hızını ADSL'de alabilmeniz için, santrale çok ama çok yakın olmanız gerektiğini ve internet servis sağlayıcınızın size AnnexM yetkisini vermesi gerekir.)
VDSL için en fazla; 40000-50000 Kbps arası

Maleesef bunun önüne geçmenin şimdilik hiçbir yolu yok. Ancak eğer ki milyonlarca internet aboneleri, kotanın kaldırılması için ayaklandığı gibi, Upload hız limitlemelerininde kaldırılması için hepimiz ayağa kalkarsak, sürekli Türk Telekom'un üstüne giderek eninde sonunda limitsiz Upload hızına da kavuşabiliriz. Lakin modeminizdeki xDSL verilerinde eğer Ulaşılabilir hız satırında "Upload" veya diğer adıyla "Upstream" hızınız, size aktüel olarak verilen hızlardan farklı ise, Uploadınız limitli demektir. Ulaşılabilir hız ile size aktüel olarak verilen hızın simetrik olması gerekir. Hatta benim Download hızım limitsiz ve ADSL kullanıyorum. Ulaşılabilirde 13400 Kbps diyor ama bana aktüel olarak verilen hoz 13596 Kbps olarak görünüyor ve modemi her açıp kapattığımda, aktüel hızım biraz değişebiliyor. Bu da hız limitininin olmadığı anlamına geliyor.
Çok açıklayıcı bir cevap olmuş. Hangi internet sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?

Bende oraya geçmeyi düşünüyorum. Modeme giriş yapıp hat bilgilerimi aldım. Paket aldığımda bana 16 Mbps paket sattıklarını söylediler ama galiba 8 Mbps veriyorlar gibi geldi.

ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 0 day: 7 hours: 8 minutes

ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.807 Mbps 8.223 Mbps
Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 8.191 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 13.8 dB 16.9 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.3 dBm 19.3 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 11.5 dB 19.5 dB
Attainable Net Data Rate: 0.977 Mbps 14.956 Mbps
Türk Telekom gerçekten pişmanlık gecenin bu saatinde hala AKK saatleri dışında bile hız yavaş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı