Upload yaparken internetin felç geçirmesi ve paket kaybı

Ping'e etki etmemesi nasıl bir sorun yaratıyor anlayamadım. Normalde etki etmesi, hatta kilitleyip yüksek oranda takılmalara sebep olması lazım. Bunu atıyorum Google Fotoğraflar için otomatik yedekleme ya da el ile yedekleme yapılıyorsa eğer, modeminizin arayüzü destekliyorsa o cihazın internet sınırlarını ayarlayarak sınırlandırabilirsiniz. Modeminizin modeli nedir tam olarak.
Bende onu söylüyorum zaten yedekleme yapınca 150 200 mslere çıkıyor pingim. Ben de bunu çözmeye çalışıyorum. Üstte de yazdım modeli TD-W9970 VDSL2.

Bende onu söylüyorum zaten yedekleme yapınca 150 200 mslere çıkıyor pingim. Ben de bunu çözmeye çalışıyorum. Üstte de yazdım modeli TD-W9970 VDSL2.

Bazen mesela torrent kullanırken eğer bir şey için internet kullanıyorsam, torrent indirme hızını azaltıyor ve YouTube'DS Video'yı 1080P olarak izleyebiliyorum ama arada takılarak. Bu olay bazı Steam, Origin gibi programlarda pek işe yaramıyor çünkü nedense hızını az da olsa azaltsa bile tam yapmıyor ve izlediğim şeyin kalitesini düşürüyorum. Belki olan budur ve tam upload hızını kullanmıyordur. Ben de aynı modemi kullanıyorum ve bu özellik var mı bilmiyorum açıkçası. Hatta bu özellik için yeni bir TP-Link modemi almayı düşüniyordum. Telefon programı ile bu dediğim şeyler yeni modemlerde çok kolay ayarlanıyor. Şu an dışarıdayım ama eve gidince unutmazsam araştırıp bu sınırlama olayını buraya yazarım. Vardır diye tahmin ediyorum ama arayüzü pek iyi değil ve şifresini doğru girmeme rağmen yanlış diyor. Bu modem biraz sorunlu o yüzden biraz uğraşarak denemem lazım.

Bu cihazların hepsi aynı anda ağa bağlı oluyor mu?
Eviniz geniş mi? Ev biraz büyük bir evse öncelikle modem antensiz olduğu için kablosuz internet tüm eve iletilemeyebilir.
Acer ve Casper Laptop'un tam modellerini de yazabilir misiniz?
TürkNet'in altyapınızın en yüksek tahmini hızını ne kadar gösterecek kontrol edin.

Buradan da altyapınızı sorgulayabilirsiniz.

Ağ cihazı olarak (Router, Access Point, Modem, Repeater, Mobil Hotspot, Kablosuz Ağ Adaptörü, Powerline vb.) bir tek TD-W9970 VDSL2 kullanıyorsunuz değil mi?

Ayrıca xDSL istatistiklerinizi de paylaşsanız iyi olacaktır. :)

Bu cihazların hepsi aynı anda ağa bağlı oluyor mu?
Eviniz geniş mi? Ev biraz büyük bir evse öncelikle modem antensiz olduğu için kablosuz internet tüm eve iletilemeyebilir.
Acer ve Casper Laptop'un tam modellerini de yazabilir misiniz?
TürkNet'in altyapınızın en yüksek tahmini hızını ne kadar gösterecek kontrol edin.

Buradan da altyapınızı sorgulayabilirsiniz.

Ağ cihazı olarak (Router, Access Point, Modem, Repeater, Mobil Hotspot, Kablosuz Ağ Adaptörü, Powerline vb.) bir tek TD-W9970 VDSL2 kullanıyorsunuz değil mi?

Ayrıca xDSL istatistiklerinizi de paylaşsanız iyi olacaktır. :)
Aynı anda bağlı oluyor. Şunu da ekleyeyim eskiden 16 Mbps ADSL pakette iken packet loss sorunu yoktu ama aşırı derecede ping sorunu vardı. Şuan ping sorunu yok ama aşırı paket kaybı sorunu var.

Evimiz 2+1 ama küçücük. Yani 2 adım atsan mutfağa 3 adım atsan salona gidiyorsun bütün odalar birleşik. Evin her yerinden full çekiyor.

Laptoplar en az 10 senelik, model numarasını bulabileceğimi hiç düşünmüyorum.

Altyapım VDSL 94 Mbps destekliyor.

Repeater olarak 2 senedir kullandığım Xiaomi Mi Wi-Fi Repeater PRO kullanıyorum. Etkisi yok ama.

xDSL ne oluyor tam bilmiyorum ama hat değerlerini istiyorsunuz sanırım, ekliyorum.

1602098217856.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı