masad34
Centipat
Daha fazla
Tamamdır hocam 5 tekrar bench press yapacağım her antrenman artırmaya çalışacağım kiloyu. 1 ay salon üyeliği var bitmesine 1 ay daha yapıp sonuçları buraya yazarım ona göre karar veririz.Bench Press yapmayıp dumbbell yapmakta ısrarcıysan evet 5 tekrar ağırlık arttırabilmek için pek uygun değil dumbbeller ile.6-10 veya 8-12 tekrar aralığı daha iyi olur dumbbeller ile.Her antrenman 1 tekrar arttırıp 12 tekrarı attığında bir üst dumbbellere geçip 8 tekrara düşüp aynı şeyi tekrarlayabilirsin.Anlaman gereken şey şu anki seviyende her antrenman bir şekilde her egzersizde progressive overload yapmalısın(curl,lateral raise vb. harici),progressive overload yapmanın tonla yöntemi var ama barbell bench press yaparsan bence daha kolaylık olur 5 tekrarda 2.5kg arttırarak her antrenman.Kalori hesaplamasında da ben bulk yaptığım dönem Ağırsağlam'ın sitesindeki hesaplayıcıyı kullanmıştım ve tutarlıydı aldığım kiloya göre,oradaki hesaplayıcıyı kullanabilirsin.
Hocam 1 hafta şehir dışında olacağız bende vücut ağırlığıyla full body yapmak istiyorum o sürede ancak sürekli programı değiştiriyorum en son barfiksi lat pulldown yaptım dipsi close grip bench press yaptım dambıl pressi bench press yaptım 21 tekrarlık barbell curlu preacher curl yaptım dumbell curlude incline dumbell curl yapmayı düşünüyorum. Ancak sürekli program değiştirdiğimden o vücut ağırlığı antrenmanını 1 hafta süre yapsam sıkıntı olur mu ve dambıl curlu incline dumbell curl ile değiştireyim mi en son ağırsağlam dambıl curle vasat demişti.Bench Press yapmayıp dumbbell yapmakta ısrarcıysan evet 5 tekrar ağırlık arttırabilmek için pek uygun değil dumbbeller ile.6-10 veya 8-12 tekrar aralığı daha iyi olur dumbbeller ile.Her antrenman 1 tekrar arttırıp 12 tekrarı attığında bir üst dumbbellere geçip 8 tekrara düşüp aynı şeyi tekrarlayabilirsin.Anlaman gereken şey şu anki seviyende her antrenman bir şekilde her egzersizde progressive overload yapmalısın(curl,lateral raise vb. harici),progressive overload yapmanın tonla yöntemi var ama barbell bench press yaparsan bence daha kolaylık olur 5 tekrarda 2.5kg arttırarak her antrenman.Kalori hesaplamasında da ben bulk yaptığım dönem Ağırsağlam'ın sitesindeki hesaplayıcıyı kullanmıştım ve tutarlıydı aldığım kiloya göre,oradaki hesaplayıcıyı kullanabilirsin.
Son düzenleme: