UPS akü önerisi

Powerful UPS kullanıyorum, bunların orijinal kendi aküleri kalitesiz oluyormuş sanırım şu an 4 sene oldu aküsü bitti sanırım prizi açtığım zaman UPS düğmesine basmadan kendi kendine açılıyor.
Elektrik gittiği zaman direk kapanıyor akü moduna geçmiyor 1 saniye bile dayanmıyor, onlara gönderirsem 2250TL akü değişimi yapıyorlar takacakları akü POWERFUL PFB-1209 12V 9AH 20HR BAKIMSIZ KURU TİP AKÜ bu ben kendim alsam takabilir miyim ki sorun kesin akü kaynaklımı onu da bilmiyorum?
Daha uzun süre gitmesi için hangisinden almam lazım son olarak 9ah yerine 12ah bir akü takamaz mıyım?

Merhaba. Hocam; kendi önerim olarak Yuasa marka UPS akülerini kullanın, bu konularda duyabildiğim ve kullandığım kadarıyla en iyisi budur. Yalnız akülerde şarj sıkıntısı/kısa destek süresi sorunu da değil tek sorununuz, ek olarak UPS' nin ON/OFF düğmesinde içten oluşmuş bir anahtar sorunu da bir arıza veya ciddi bir sıkıntı olarak görünüyor.

Elektrik kesildiğinde ON/OFF düğmesindeki açık kalma sıkıntısı bu yüzden olup o anda tam açılamayıp üzerine basılı olduğu halde kapalı kalıp dış yükü kuvvetle muhtemel besleyemiyor olabilir. Bu son olumsuz durum da yine ON/OFF anahtarıyla ilgili olup onun yenisiyle mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. (Garanti süresindeyse o markaya bakan yetkili bir servisle veya bu sürede değilse kendinizce ON/OFF anahtarının, akü değişimlerinin yapılabilmesi gibi)

Kesintilerde akü/akülerin 1 sn. bile destek süresi olarak dayanamaması iç elektrolitlerinin kuruması, iç sulfatlanma nedeniyle oluşabilir, aşırı sıcak, havasız, çok sıkışık veya dar ortamlarda çalışması buna dolaylı neden olabilir. Tabi ki en başta seçilen akü markası çalışma ömrü ve performanslı çalışması, düzenli ve tutarlı şarj tutması, uzun süreler dış sıcaklıktan bağımsız tam kapasite (A-h) değerinde kalabilmesi açısından oldukça önemlidir,

Yuasa PowerFull markasından çok daha iyisidir, bu defa bu markayı güvenle seçebilirsiniz.

Akü A-h kapasitesini 9 A-h den 12 A-h 'e çıkarmanızı UPS kutusu iç hacmi uygun olsa bile pek önermem, orijinal akü A-h değerlerini (12 volt, 9 A-h' likleri) kullanmaya çalışın. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Teşekkürler hocam detaylı bilgiler için, ne için önermeyeceğinizi 9AH 12AH yapmamam gerektiğini merak ettim yangın riski vs mi var?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda ki gibi oluyor hocam sizce akü arızasımı başka bir sebep mi? PowerFul Destek attığımda akü arızası gibi görünüyor dediler.
Bende sizin gibi taktıkları aküleri beğenemedim bir, benim de aklımda bu iki akü vardı;

Ttec 12 Volt 9ah Bakımsız Kuru Akü, Yiğit Akü 12 V 9 Ah Kuru sizin attığınız bu ikisinden de mi güzel? @Yeni Teknik Sembol

Merhaba. Son sorunuzdan başlayayım sorularınızın cevabına. Hocam, Yiğit aküden daha iyidir Yuasa kuru akü markası. Ttech markasını UPS aküsü olarak da kullandım, o da tercihen satın alınabilir, o da iyi markalardandır. Yuasa markasına ek 2. bir tavsiye olarak Ttech'i de eklemeyi düşünmüştüm.

12 A-h olanını 9 A-h olanına göre neden tercih etmemeniz gerektiği ise; ayni UPS şarj devresiyle biraz daha uzun zamanda full şarjını 12 A-h olanı tamamlar. Çok acil ve daha kısa sürede şarjla akülerin daha kısa sürede dolması gerektiğinde bu durum biraz daha fazla sürelerle fişe takılı kalması demektir. Elektrik kesintileri birbirine nispeten daha yakın olduğunda full şarj olmadan UPS'den tam destek almaya çalışırsınız. Yani UPS içindeki ayni akü şarj devresiyle (mevcut iç şarj devresini değiştirmeyip) sadece akü A-h'ini değiştirmenin şarjın biraz daha fazla uzamasına neden olması yüzündendir, benim bu seçimdeki asıl gerekçem. Ancak elektrik kesintileri birbirine çok uzak olup aküler de tam şarjlı olduğunda 12 A-h olanıyla biraz daha fazla destek süresini alırsınız artı avantajı olarak.

Kişisel tercih olarak yer de çok uygunsa 12 A-h'lik olanı da tercih edersiniz, bir sakıncası olmaz. Destek süresinin uzamasının çok da gerekmediğini düşünerek (Kesintilerde PC'yi kapamak için gereken kritik süreler) ve artan maliyet için 9 A-h'liği seçin demiştim.

Videodaki görüntülerden akünün UPS inverterine gücü yetmediği için anlık devreye girip anlık online olarak anında kendisini OFF' layıp kapadığını görüyoruz. Bu durum eksik akü iç şarjı yüzünden olabilir, akü iç sıkıntılarıyla direk ilgili olabilir, UPS devre kartındaki sıkıntılarla da ilgili olabilir.

Ama aküler yeni ve tam şarjlı iken bu durum olmuyorsa, UPS gösterge LED'leri en az 20-25 dakika yanıp UPS 'den dış destek alınıyorsa akü şarj yetersizliği ile ilgilidir. Ancak bu durum yeni akülerle de ayni videodaki gibi oluyorsa o zaman UPS kartındaki iç elektronik eleman sıkıntılarıyla ilgili olabilir. Bu durumda UPS teknik servisinin UPS kartını incelemesi gerekir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…