UPS gerekli mi?

HanS38

Centipat
Daha fazla  
Selam,
SCP, OCP, OVP, UVP, OPP koruması olan PSU için UPS almak gerekli mi? Açıklamalarını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar kağıt üzerinde her PSU'da olduğu iddia edilen özellikler olabiliyor. Korur mu koruyabilir. UPS'ta alınabilir ama sisteminiz çok pahalı bir sistem değilse akım korumalı bir priz de alabilirsiniz yetecektir bu kadar masrafa gerek yok.

Akım korumalı prizler kesintiye karşı hiçbir şey yapamaz. Şahsen uzun zamandır UPS kullanıyorum. Daha önce de demiştim. NZXT Gold 650W PSU sipariş ettim. Her koruma da var gözüküyor fakat yine de UPS'i sökmem.

Bence alınmalı. Bu korumalar yeterli fakat özellikle çok elektrik sorunu olan bölgelerde (elektrik kesintisi veya 1-2 saniyelik dalgalanmalar) çok lazım oluyor. Bütçeniz yetiyorsa almanız gerekiyor bence. Bende de var ama biraz güçsüz. 5 dakika falan açık tutabiliyor bilgisayarı. 650VA'lık bendeki. Yakında ben de yüksekteceğim.

Kasa Link;

PSU'nun bulunduğu kasanın linkini soyle bırakayım.

PSU link;

Çok elektrik kesintisinin olduğu veya düzenli olarak elektriklerin kesildiği bir bölgede değilim (ayda 1 kez ya kesiliyor ya kesilmiyor genelde kesilmiyor) fakat anlık bir elektrik çalışması sonucu elektrikler giderse bir sorun çıkarır mı diye endişe ediyorum. Dalgalanmalar konusunda oluyor mu olmuyor mu pek bir bilgim yok. Önümüzde ki yaz'a kadar idare etse yeterli önümüzde ki yaz zaten tekrar çalışmaya başlayınca bir UPS almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Dediğim gibi gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Dediğim gibi gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Hocam şöyle bir düşündüm de geçtiğimiz aylarda bu aya yani ağustosa kadar hatırladığım kadarıyla 2 kere kısa süreli kesintiler oldu. PSU o kesintilere de dayanır herhalde he bir de dalgalanma olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Oturduğun yerde daha önce hiç bilgisayar kullanmadın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…