UPS ile bilgisayar kapatma

Thulkor

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9 13900K
MSI MPG z-790 Carbon Wifi Anakart
MSI Nvidia RTX 4080 Suprim X 16 GB
Corsair Vengeance DDR5 6800 Mhz 2x16 GB Ram
Cooler Master TD500 Mesh Kasa
Corsair iCue H150 Sıvı Soğutma
Corsair HX1200 Platinium +80 PSU
Meslek
Dispatcher
Merhaba.
1500 VA'lık powertalk UPS sahibiyim.

Elektrik gittiğinde bilgisayarda normal şekilde her şeyi kapatıp bilgisayarı kapat diyorum. Ancak kapandıktan sonra yeniden başlatıyor kendisini.

Bu sorunu bir türlü çözemedim neden kaynaklanıyor biliyor musunuz?

Cidden bu şekilde 2-3 kez denedim kendini kapatıp yeniden başlatıyor bir türlü tam kapanmıyor yine tuşa uzun basarak kapatmak zorunda kalıyorum.

Bu şekilde de hiçbir anlamı kalmıyor UPS'nin.

Öneriniz nedir?

Sorunun UPS ile hiçbir alakası yok.
Sisteminizin BIOS ayarlarını sıfırlayın.

Sorunun UPS ile hiçbir alakası yok.
Sisteminizin BIOS ayarlarını sıfırlayın.
Bios zaten default modda. Kasa yeni kuruldu sayılır. BIOS'ta herhangi bir menüsünde kontrol etmem gereken bir şey var mı? Anakart MSI Carbon z790 Wifi marka model.

Eğer BIOS'ta bir sıkıntı yoksa bu işletim sisteminden veyahut birbiri çakışan programlarla ilgili olabilir.
Sistem dosyalarını SFC /scannow ile kontrol edin ve sonrasında açılış programlarını tek tek kapatarak test edin.

Ancak öyle bir şey olsa normal şebeke elektriği kullanırken de bu sorunu yaşatması gerekmez mi?
Yani sadece bu elektrik gidince ve UPS aktiften oluyor. Onun dışında böyle bir sorun yok. Normal olarak kapatıyorum ve sorun yaşamıyorum. İşletim sistemim güncel Windows 11. Muhtemelen çözülemeyecek bir durum benim için. Bu şekilde olunca da UPS'nin bir anlamı kalmıyor. Yine düğmesinde basarak kapatıyoruz eninde sonunda. Ha elektrik direk kesilmiş ha uzun düğmeye basarak kapatmışım aynı şey değil mi?

Bilgisayarın yeniden başlatılması elektrikle alakalı bir durum değil.
Ama şimdi aklıma geldi;

UPS sizin bilgisayarın kapanınca otomatik güç vermeyi kesip, stant by moduna gelince otomatik restart veriyor olabilir.
Bunu anca UPS değiştirerek yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…