UPS İle Gelen Kargo Gümrüğe Takıldı

Lorazepam

Kilopat
Merhaba alibaba üzerinden verdiğim sipariş UPS ile geliyordu benden yetki belgesi istediler gönderdim fakat sonrasında UGM tarafından şöyle bir geri dönüş oldu maille:
"Gönderinizle ilgili yapılan Etgb başvuru sonucu etgb şahsi kapsamda işlem görmesi için uygunluk verilmemiştir.
İşlemlere ithalat rejim kararına göre devam etmeniz gerekiyor."

UPS ile görüştüm bana Gümrük Müşavirliği Firması ile çalışmanız gerekiyor dediler daha önce başına gelen veya nasıl çözebileceğimi bilen var mı?
Adeti çok olsa da sonuçta ucuz bir ürün aldım sırf bu ürün için ekstra firmayla çalışıp para ödemek mantıksız geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün araç aksesuarı 20 adet söyledim, vergi mükellefi değilim.

Anladım.
Adet sizin bu ürünleri kişisel değil, ticari amaçla getirdiğiniz kanaati oluşturur. Bu dururumda eğer ürünleri teslim alabilirseniz ciddi vergi ödüyorsunuz.

Peki teşekkür ederim, satıcı iade de kabul etmiyor. Alibaba'da satıcıyı haklı buluyor sonuçta gümrük problemi sizin sorununuz şeklinde cevap alıyorum. Kendim ürünün bulunduğu gümrüğe ulaşmayı deneyeceğim.

Tekrar görüşmenizde fayda var. Kurum içinde olup hatalı bilgi veren çok oluyor.

Daha önce benzer adette ürün satın almıştım. Ürün kapıma teslim edilmedi ama posta merkezinde ürünler için KDV+Gümrük vergisi ödeyerek teslim almıştım. Kimse bana gümrük müşavirliği firmasına git dememişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı