UPS koruma için yeterli mi?

OneLifeLiveIt

Kilopat
Ryzen 2600x, 1660 Ti, 700W PSU PC için FSP FP800 UPS kullanıyorum. 3 kez PSU cızırtı sesi sebebiyle değişti. UPS çift priz kapasiteli. 1 tanesine doğrudan PSU bağlı, diğerine tunçmatik akım korumalı priz takıp, prize monitör ve ses sistemi bağladım.

Bu haliyle sorun olur mu?

PSU cızırtısınun sebebi UPS yetersizliği mi?

UPS'i regülatöre bağlayıp korumaya almak gerekir mi? Linkteki regülatörü almayı düşünüyorum.

Tunçmatik Reguline 1000VA 500W Röleli Regülatör (TSK2919) Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba. Bu kullandığınız UPS'nin gücü 850 VA, net gücü ise 480 watt'dır. Net UPS gücü 700 watt olanı satın alınmış olmalıydı bu PSU gücü için, yani siz 1200 VA'lık (net 720 watt) line-interaktif bir UPS'yi seçmelisiniz, 700 watt olan bu PSU gücünüze göre. Cızırtıların temel sebebi aşırı yüklenmeler, zorlayan bazı yüklerle (indüktif, kapasitif, vb.) olabildiği gibi PSU içine giren elektriğin kalitesizliğiyle de ilgili olabilir. Line-interaktif UPS'lerden sonra ayrıca bir voltaj regülatörünü daha araya koymanıza gerek yoktur, zaten küçük çaptaki dalgalanmalar UPS'nin line-interaktif tipleriyle karşılanır, bu dalgalanmalar anlık giderilmiş olur. Kolay gelsin

Güç kaynağızın marka ve modeli nedir?
Thermaltake smart rgb 700w

Merhaba. Bu kullandığınız UPS'nin gücü 850 VA, net gücü ise 480 watt'dır. Net UPS gücü 700 watt olanı satın alınmış olmalıydı bu PSU gücü için, yani siz 1200 VA'lık (net 720 watt) line-interaktif bir UPS'yi seçmelisiniz, 700 watt olan bu PSU gücünüze göre. Cızırtıların temel sebebi aşırı yüklenmeler, zorlayan bazı yüklerle (indüktif, kapasitif, vb.) olabildiği gibi PSU içine giren elektriğin kalitesizliğiyle de ilgili olabilir. Line-interaktif UPS'lerden sonra ayrıca bir voltaj regülatörünü daha araya koymanıza gerek yoktur, zaten küçük çaptaki dalgalanmalar UPS'nin line-interaktif tipleriyle karşılanır, bu dalgalanmalar anlık giderilmiş olur. Kolay gelsin
Vatan Bilgisayar'daki personel FSP 800va UPS yeterli olur dediği için aldım. Cızırtı sebebiyle iade edip aynı modeli tekrar aldım fakat onda da ses sorunu var. Altına kağıt koydum ses kesildi.

Evde elektrikle ilgili sorun olup olmadığı kontrol edildi, toprak vb sorun yok. Diğer elektronik eşyalar sorunsuz çalışıyor.

PSU 3. kez değişti ancak yine aynı cızırtı sorunu var. Şu an tunçmatik akım koruma priz ile PC çalıştırıyorum.

Vatan Bilgisayar teknik eleman konusunda sanırım sorunlu. Sadece satış yapmayı beceriyorlar.

Son düzenleme:

650watt PSU'lu yaklaşık güç kullanımı 400watt, monitörlerle 500watt bir setup'ım var. 1000Va 900watt On-Line 3lü çıkışlı bir UPS yeterli olur mu sizce? Yanlış hatırlamıyorsam FSP Champ diye geçiyor.

Yanlış bilmiyorsam eğer line interactive modeller kesintide akü devreye giriyormuş, kesinti dışında psu prizden gelen elektriği kullanıyor ve regülatörle düşük voltaj ayarlamasıda yapıyormuş. Online modellerde dogrudan şarj olup aküden psu ya güç sağlıyormuş. Eğer yanlış biliyorsam konu hakkında uzman arkadaşlar detaylı bilgi verebilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı