UPS nasıl kullanılır?

395051

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben UPS aldım fakat doğru şekilde kullanıyor muyum bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi kullandığım UPS'ye bilgisayarım ve monitörüm takılı ve gece yatarken UPS'yi düğmesinden kapatıyorum bu doğru mu? Yani UPS'yi fişten sökmiyorum sadece üzerindeki düğmeden kapatıyorum bilgisayara sürekli elektrik gitmesin diye. Kapatmam doğru mudur, yoksa yanlış mı? Bir de UPS'ye yakın priz olmadığı için uzatma prize takıyorum bu doğru mudur kulladığım seyyar priz akım korumalı bu arada bu zarar eder mi değiştirmeme gerek var mı? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Kullandığım UPS FSP champ 3K UPS.

Gece kapatmanıza gerek yok aslında, yani siz bilirsiniz ama UPS zaten sistemi korumak için var.

Ben de UPS'i 3'lüye taktım yakında priz olmadığı için, bir sorun çıkmadı şu ana kadar. UPS'ten de masamın yanına 3'lü çektim. Ona da kasa, monitör ve telefon şarj cihazımı takıyorum.

Kitapçığında 3'lü falan takmayın diyor da benim de odadaki priz uzak düştü ve elimde akım korumalı priz vardı. onu kullandım o yüzden merak ettim, zarar eder mi diye? Bir de siz UPS'yi kapatmıyor musunuz peki sürekli bilgisayarınızın ışıkları açık mı kalıyor?

Hangi ışıkları?

Klavyemin logo ışığı açık kalıyor sadece. Onu da BIOS'tan kapatabilirim ama yapmıyor. Bilgisayar kapalıyken USB'den bluetooth hoparlörümü şarj ediyorum bazen çünkü.
Benim anakart ve kasanın içinde bir kaç donanımın ışığı yanık kalıyor, bilgisayarı kapattığımda elektriği tam kesmeden sönmüyor o yüzden bende ups yi düğmesinden kapatıyordum, kasaya elektrik gitmesin diye kötü mü yapıyorum sizce?

Benim anakart ve kasanın içinde bir kaç donanımın ışığı yanık kalıyor, bilgisayarı kapattığımda elektriği tam kesmeden sönmüyor o yüzden bende ups yi düğmesinden kapatıyordum, kasaya elektrik gitmesin diye kötü mü yapıyorum sizce?

Bu açık kalan ışıklar hakkında gündüz bir konu açın, yardım eden olacaktır. Benim anakartımda öyle ışık hiç görmedim, zaten sadece Ethernet Kablosunun anakart girişinde 2 ışık yanıyor, onlar da sadece çalışırkn yanıyor, kapalıyken hiç ışık yok.

Bu açık kalan ışıklar hakkında gündüz bir konu açın, yardım eden olacaktır. Benim anakartımda öyle ışık hiç görmedim, zaten sadece Ethernet Kablosunun anakart girişinde 2 ışık yanıyor, onlar da sadece çalışırkn yanıyor, kapalıyken hiç ışık yok.
Anakart ım x570 plus ve köşesinde rgb tarzı led. Bulunuyor o yanıyor.

UPS'i gece kapatmayın. Aküyü daimi bir şekilde boşaltma ve doldurma haline sokuyorsunuz. Kasa güç kaynağındaki 0/1 tuşundan kapalı konuma getirin. Bağlı tüm donanımların ışıkları sönecektir.
Düğmesinden kapttığımda kapanmıyor ki çalışıyor. Mesela bu fotoda düğmeden kapalı hali ve hala çalışıyor prizden sökersem eğer komple kapanıyor ama ben prizden sökmüyorum düğmesinden kapatıyorum ve fanı filan çalışıyor hala. Şuan aküler şarj oluyor değil mi?
Bu arada kasanın arkasındaki anahtarı kullanmıyorum. Ömrü kısalmasın diye direk ups den bu şekil kapatıyorum. Birde ups nin düğmesine erişimim daha kolay o yüzden ups nin anahtarını kullanıyordum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210126_030504_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210126_030504_com.android.gallery3d.jpg
    12,9 KB · Görüntüleme: 232
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı