Merhaba arkadaşlar, hediye olarak isteğim doğrultusunda Vatan'dan %30 la:
TUNCMATIK LITE 1000VA LINE INTERACTIVE UPS alındı.
Şimdi bu cihaz yaklaşık 15-16 saattir şarjda. Daha herhangi birşey takılı değil. Kullanmadan takmayayım dedim. Sizlere birkaç sorum olacak :
1-) Öncelikle benim bilgisayarım 230 W. Ama takacağım modem, harici vs. ile 300 olur. Bu 600 Watt. Elektrikler kesilirse ne kadar ayakta tutar beni ?
2-) Şimdi bunu nasıl kullanacağımı tam olarak bilmiyorum, yani arkasındaki 4 çıkışa prizleri takıp direk çalıştırayım mı ? Şarjı doldu heralde.
3-) Şarjının ne kadar dolduğunu vs. anlayamıyorum, nasıl anlayacağım ?
4-) Serin bir ortama kurun diyor, nemsiz vs. olacakmış. Benim koyduğum yer yarı kapalı, ve haliyle ısınıyor. Bir sorun yaratır mı ? Ek olarak koyduğum yer beton, altına birşey sermeli miyim, yani birşey değişir mi ?
5-) 4-5 yılda bir aküsünün değişmesi gerekiyormuş. Nedir bu akü, nereden alınır, fiyatı vs. nedir ?
6-) Yorumlara bakılırsa : " hatalı kullanım " diye bir olay varmış. Nedir bu, ne yapmam lazım hatalı kullanmamak için ?
7-)İçinden bir cd çıktı. Yüklediğimde Start monitör cart curt diyor. Bu nedir, ne işe yarar ?
Ek olarak içinden bir de USB çıktı, ben bilgisayarı zaten prizle bağlayacam, usb ne işime yarayacak ? Yada usb ile bağlamam yetiyor mu ?
9-)Yanında 3 ayrı ışık var, bunlar ne işe yarıyor ?
Son olarak ; elektrikler kesildiğinde ve devreye girdiğinde ne kadar zaman sonra kapanacağını nerden göreceğim ? Yani bununda bir ömrü var. Atıyorum elektrikler kesilde ve devreye girdi. Ne kadar sürem var nerden öğreneceğim ? Yani kesildikten sonra ne kadar dayanır, biyerinde yazıyodur elbet.
Fazla oldu ama kullanmadan öğrenmem lazım. Şimdiden teşekkürler ...