UPS Önerisi

boneless

Kilopat
Yaklaşık 1 ay önce topladığım sisteme UPS almak istiyorum. Önerebileceğiniz bir UPS var mı ?

PSU : Corsair VS650

Ve elektrik kesildiğinde UPS yaklaşık 10-20 dakika bilgisayara güç vermeye çalıştıktan sonra gücü biterse kendi kendine hiçbir sıkıntı olmadan kapatır mı ?

Ben şu an kullandığım UPS'yi satıyorum. Dilerseniz düşünebilirsiniz seçenekler arasında. UPS'nin gücü bittikten sonra sistemi kendisi kapatma gibi bir özelliği bulunmaz. Siz güç kesintisinde işlerinizi kaydedip güvenle kapatabilin diye veya parçalara zarar gelmesin diye var olan bir parçadır.

Tüm sistem bileşenlerini yazabilir misin?

Teşekkür ederim ama sıfır bir ürün almak istiyorum.

Tüm sistem bileşenlerini yazabilir misin?

Gigabyte AX370M-Gaming 3 AMD AM4 DDR4 X370
Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 1600X Soket AM4 3.6GHz - 4.0GHz 16MB 95W
THERMALTAKE FRIO 12 CM FANLI CPU SOĞUTUCUSU
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram (2 tane farklı zamanlarda aldım)
WD Blue 3,5" SATA III 6Gb/s 7200 RPM 1 TB 64MB
TOSHIBA OCZ 240GB TR200 Serisi Sata 3.0 SSD
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI
RAMPAGE REDSKY 4x120mm KIRMIZI LED FAN USB 3.0 MidT ATX KASA

İşlemci ve ekran kartında AMD eksenli bir kullanım yaptığından dolayı en düşük 1000VA değerinde bir güç kaynağı kullanman faydana olur. Kendi sistemimde yerli üretim olan Makelsan'ın 2000VA güç kaynağını kullanıyorum ve aktif iken BFV oyununda 20 dakika boyunca sistemi açık tutabiliyor. Bir kıyas olarak kabul edebilirsin.

1000VA en düşük değer olarak öneriyorum, yani sistemi tam olarak besleyebileceği konusunda yüzde yüz fikir beyan edemem.

Kendimde kullandığım 2000VA değerindeki bu ürünü tavsiye edebilirim. Fanı pil tam yüklü iken çalışmıyor, sadece aktif olduğunda çalışıyor. Üzerinde Ethernet girişi ve USB girişi bulunuyor.

Bütçenizi yazmamışsınız ama madem 20 dakika diyorsunuz, 2000VA daha uygun olur.

Bütçem 300-400 tl arası. UPS bana bilgisayarı kapatmam için yaklaşık 5-10 dakika verse yeterli. Tunçmatik'ten almayı düşünüyorum. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar bende "500W 80Plus" PSU var pc için ben bunun için ne almalıyım, çıkış gücü 500 W dan büyük mü olmalı, 500w den küçük olursa kaldırmaz mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…