UPS priz ve topraklı priz arasındaki fark

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Geçen Amazon'dan 2 tane çoğaltıcı priz aldım. Alırken fark etmemiştim ama eve gelince fark ettim ki 2 priz birbirinden farklı. Amazon'dan baktığımda soldaki UPS priz diye geçiyor sağdaki de topraklı priz olarak geçiyor. Bu ikisinin ne farkı var acaba tam olarak? Soldakini iade edip sağdaki gibi olandan almalı mıyım o daha mı iyidir? Çünkü soldaki prizin içindeki küçük metal parçasından dolayı bütün kablolar girmiyor içine.

121833887_360960191889083_5027850318343947069_n.jpg

Soldaki ürün: Mutlusan Ri-Tech Dörtlü Ups Grup Priz, Çocuk Korumalı 5 m: Amazon.com.tr
Sağdaki ürün: Mutlusan Ri-Tech Altili Anahtar Topraklı Grup Priz, Çocuk Korumalı 2 m: Amazon.com.tr
Konuyu yanlış yere açmışım pardon Elektrik ve Elektronik kısmına açacaktım oraya taşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Sadece topraklama hattı değişik şekilde bağlanıyor. Ben sadece hastanedeki bazı makinelerin fişlerinde görmüştüm bu şekilde fiş, başka bu şekilde olan makinelerde vardır mutlaka. Muhtemelen farklı ülkelerde kullanılıyordur.
Fişi şu şekilde.

Ne-Ad-1004-S-Toprakli-Fis-L-Tipi-UPS-SIYAH-resim-4694.jpg

Edit. Bölgelere göre priz tipleri.

r25Mjm.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı