UPS tam olarak nedir?

ekizberke18

Centipat
Yer
İzmir
UPS'in ne olduğunu internete yazdığımda mekaniksel yazılar önüme çıktı. Tam ne işe yaradığını merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yazacaktım önce davranmışsın....

UPS: Uninterruptible Power Supply - Kesintisiz güç kaynağı. Elektriğin kesildiğinde, elektonik cihazların ihtiyacı olan enerjiyi vermeye devam eden, içinde çeşitli aküler olan aletlerdir. Aynı zaman "belirli oranlarda" akım dalgalanmalarında da korur ki ben o nedenle tüm kişisel ve profesyonle sistemlerimde UPS kullanıyorum. Çünkü Türkiye'nin elektrik altyapısı çok problemli.

220 volt verirsin. UPS 12 volta düşürür ve aküsünü şarj eder. Elektrikler kesilirse akünün 12 voltu içindeki inverter sayesinde 220 volta çıkarılır. Bu sayede priz çıkışı alabilirsin.

Merhaba. Türkçesi "Kesintisiz Güç Kaynağı" dır. (KGK) AC'de iken adaptörle hem şebekeyle hem bataryayla ayni anda kullanılan bir laptopun elektrik kesilmesinde veya prizden adaptörün aniden çekilmesinde PC'nin kapanmaması olayı da aslında bir UPS'dir.

Normal olarak UPS'lerde yedek bir gücü UPS akülerinde depolayıp biriktirebilmek için aküler, akü şarj devresi, şebekeyi direk (bypass) geçirebilmek için röleli geçiş devresi, invetre devresi, inverterle destekte inverter çıkışını prize yönlendiren ayni röleler, vb. farklı amaçlı devreler veya parçalar ayni UPS içinde bulunurlar. Bu geçişler elektriğin var olan durumuyla (On-line tiplerde sürekli) ve UPS'nin açık olup şebekeyle olan direk temasında kendiliğinden (otomatik olarak) gerçekleşir.

UPS'lerin offF-line, on-line ve line-interaktif tipleri bulunur. Daha pahalı, en ideal olanı ve şebekeden etkilenmeden en kaliteli elektriği kesintilerde ve sürekli sağlayan tip on-line olan tipleridir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…