mcimentr
Kilopat
Daha fazla
Geçen ay (Amazon North America) sitesi üzerinden Samsung Note 9 model sıfır telefon siparişi vermiştim. Telefonum Türkiye'ye UPS tarafından getirildi ancak gümrüğe takıldı. UPS ile iletişime geçtiğimde yurt dışından Türkiye'ye sıfır telefon satın alımının yasak olduğunu ve gönderinin teslimatının yapılamayacağını öğrendim. Telefonu gümrükten çekebilmem için noterden vekaletname alıp onlara göndermem gerektiği söylendi. Ben de vekaletname alıp gönderdim. Bu sefer de ürünün sıfır ürün olduğu için IMEI kaydının yapılması gerektiği ve onlara IMEI numarasını göndermem gerektiği söylendi. Ben de bunun üzerine teslim almadığım bi ürünün IMEI numarası nasıl bilebilirim diye sordum ve bu durumda IMEI numarasını iletemeyeceğim için önümde iki seçenek olduğu birincisi ürünün göndericiye geri iade edilmesi ikincisi ürünün imha edilmesi olduğu söylendi. Ben de geri iade edilmesini istedim, bana ürünün iadesi için göndericiyle iletişime geçildiği söylendi. Buraya kadar sorun ve sıkıntı yok.
Ancak 4-5 gün önce Amazon'dan bana bildirim geldi ve ürünümün adresime teslim edildiği bilgisi iletildi. Şu an Amazon'da ürünün benim adresime teslim edildiği yazıyor ancak ben hiçbir şey teslim almadım.
Ekran görüntüsünde gördüğünüz Signed by UGM Broker yazısını araştırdım ve imzalayan Ünsped Gümrük Müşavirliği olarak gözüküyor.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Telefon resmen kayıp şu anda ve Amazon'dan iade talebinde vs. bulunamıyorum çünkü UPS bana teslim etmiş gibi gösteriyor.
Ancak 4-5 gün önce Amazon'dan bana bildirim geldi ve ürünümün adresime teslim edildiği bilgisi iletildi. Şu an Amazon'da ürünün benim adresime teslim edildiği yazıyor ancak ben hiçbir şey teslim almadım.
Ekran görüntüsünde gördüğünüz Signed by UGM Broker yazısını araştırdım ve imzalayan Ünsped Gümrük Müşavirliği olarak gözüküyor.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Telefon resmen kayıp şu anda ve Amazon'dan iade talebinde vs. bulunamıyorum çünkü UPS bana teslim etmiş gibi gösteriyor.
Son düzenleyen: Moderatör: