Yeni bir sistem alıyorum ve nadiren elektrik kesilen bir yerde yaşıyorum. Urfa da yaşayan bir arkadaşım var, sık sık elektriği kesilmesine rağmen akım korumalı priz kullandığı için sistemi zarar görmedi şimdiye kadar. Ama bazı forumlarda akım korumalı prizin yeterli olmadığını okumuştum o yüzden biraz kafam karıştı. Sizce benim için akım korumalı priz yeterli olur mu yoksa UPS düşünmeli miyim? PSU'm muhtemelen 650 watt olacak.
Akım korumalı priz elektrik kesintisine karşı koruma sağlamaz elektrik surge lere karşı koruma sağlar. UPS elektrik kesildiğinde PC'ni 5-10dk açık tutar kapatacak süre vermek için.
Akım korumalı priz elektrik kesintisine karşı koruma sağlamaz elektrik surgelere karşı koruma sağlar. UPS elektrik kesildiğinde PC'ni 5-10dk açık tutar kapatacak süre vermek için.