Çözüldü UPS yerine Akım korumalı priz alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alposh

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar akım korumalı priz almayı planlıyordum bazı insanlar UPS'i bir şart olarak koşmuş ama baktım çok pahalılar.

https://www.hepsiburada.com/hikvision-ds-ups1000-1000-va-1x9ah-led-panel-ups-p-HBCV00009PN77H?ftid=3chw4gtxvpvqdmpg&magaza=Dualpazar&url_src=ios-product-detail&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:influencer.md:linkgelir&utm_medium=linkgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate

Alırsam bunu almayı düşünüyorum, nasıl olur bu? Yoksa bu kadar düşük model alacağıma akım korumalı priz de iş görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne için almayı düşünüyorsunuz sisteminizi korumak için mi?

Evet hocam yeni yeni kasa kurucam da onun için lazım
Eğer PC korumak istiyorsan akım koruma priz fayda etmez içerisinde varistör oluyor bu prizin bu varistör de gelen normalin üstündeki voltajı tutuyor. Küçük bir UPS alsanız daha iyi bir koruma sağlarsın.

Evinin elektirik hattı iyi değilse ya da mahallen çok eski ve/veya köy ise, evet UPS kesinlikle gerekli.

Evinin elektirik hattı iyi ise, mahallen çok eski değilse (mesela elektirik kabloların eski bir mahallede de yer altına alındıysa elden geçmiştir ancak bu teknik ülkemizde çok mantıksız ve amipçedir) sık sık elektirik kesilmiyorsa kesinlikle gerekli değil.

Ancak bütçen varsa al dursun, eksiğin olmaz.

Hocam, en başta PC PSU'sunu çok iyi kaliteden seçebilmek gerekir, çünkü PSU'ların içinde zaten varistor yüksek voltaj/yıldırımdan koruma elemanı akım korumalı prizlerdeki gibi aynen bulunur. Açıkçası, sıfırdan bir kasa sistemini toplarken çok iyi kalitedeki bir PSU'yu seçerek satın almakla akım korumalı prizi harici olarak kullanmak gerekmez. Zaten akım korumalı prizleri PC PSU'su kalitesine güvenmediğimizde olmazsa olmaz bir şart olarak öneriyoruz.

UPS'lerin satın alınma şartı ayda 1-3 kereden daha fazla 8-10 kere kesinti sıklığı yaşanıyorsa o zaman vardır. Ayda sadece bir kaç kere olan kesintilerle PC sistemleri bundan kesin bir zararı göremez.

Her şeye rağmen bir UPS satın alacaksanız üst linkteki satın almayı düşündüğünüz UPS markası güncel bir marka değildir, Makelsan veya Tunçmatik markaları UPS konusunda tavsiye verebileceğimiz markalardandır. Kolay gelsin.

İlave olarak Mervesan da iyi bir markadır. Sağlıcakla

hocam hazır sistem almaya karar verdim psu'su ne kadar kaliteli bilmiyorum
https://www.itopya.com/thunder-5060...sgm_source=30896&_sgm_action=click#kategori_8
alacağım PC bu psu'su +80 bronze ama işte el mahkum bütçe maks bu kadar oluyor daha fazla zorlayamadım ayrıca burada çok fazla elektrik kesintisi olmuyor yani ayda 1 - 3 kez gibi dediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…