Uptime'nizi paylaşın

Aslında bilgisayarı kapatırken gücünü de kesiyorum arkasından. Bazen Windows'un kapanışı uzun sürüyor beklemeyip kapatıyorum. Neden etki eder ki?
Uptime sistemin çalışma süresini ifade eder. Kapanma ve güç kesintisinde sistem tekrar açılınca sıfırdan başlar. Diğer durumlarda, örneğin uyku ve hibernate, kaldığı yerden devam eder. Hibernate durumunda kaldığı yerden devam etmemesi lazım aslında, ama programlar sapıtmasın diye kaldığı yerden devam eder.

Bu sayaç sıfırlanmıyor mu hocam?

Ben de tam bilmiyorum ki. Instagram Reels'te görmüştüm

@özgün deniz ayrıca aylardır kullanıyorum ve son birkaç gündür böyle yapıyorum. Bu kadar etki eder mi?
Ortada kötü bir şey yok. Merakınız buysa.

Bildiğim tek şey bilgisayarı kapattığınızda aslında bir şeylerin kapanmadığı. Bu da bu süreye etki ediyor tabii. Ancak çok bir bilgim yok uzun süredir Windows kullanmıyorum.

Elektirik geldiği sürece bazı parçalar zaten kendini hazırda tutar. Bu sayaç ile alakası ne onu anlayamadım.

Ortada kötü bir şey yok. Merakınız buysa.
Yok hocam kötü ne olabilir zaten? Sistemin çalışma süresi bu. Merakım işin mantığı. Aylardır bilgisayar kullanıyorum diyorum fakat son birkaç gündür bilgisayarın gücü aniden kesiliyor. Son birkaç günde böyle yapılması aylar boyu yapılan kullanım verisini etkiler mi demek istemiştim.

İşlemcin kapanırsa mantıken çalışma süresi sıfırlanır. Ortada garip bir şey yok ki.

Evet ne alakası var bununla hocam ?
İşlemcinin uptime'ı bu. Ne kadar süredir çalıştığı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…