URL ile Resim bozulma ihtimalı var mıdır?

311179

Hectopat
Makaleler
7
Doğru yere açtım mı bilmiyorum bu konuyu. Şimdi blog sayfamda resimi bilgisayarımdan yüklemek yerine urlsini kopyalayıp yüklesem resmin zamanla bozulma ihtimali var mıdır? Bu tür konularda cahilim saçma bir soru olabilir.

Yani aldığım site bunu silerse veya değişirse bu bozuluyor mu?
Siz internette halihazırda bulunan bir fotoğrafın linkini koyuyorsunuz yani. Evet öyle bir durumda o kişi silerse veya adresini değiştirirse fotoğraf gider. Ama indirip kendiniz sitenize yüklerseniz sorun olmaz. Tabii telife dikkat.

Son düzenleme:
Arkadaşlara kesinlikle katılıyorum başka bir siteye uploaded ederseniz fotoğrafın orijinali sizde olmuş olur ayrıca ortak resim kullanmak sitenize ufakta olsa Google tarafından sevilmeyecektir, resimlerin tamamı size ait olsun veya internet üzerinden ücretsiz verilen resimler ve ücretli satılan resimleri kullanmanızı tavsiye edeceğim.

Yani aldığım site bunu silerse veya değişirse bu bozuluyor mu?

Evet, maalesef. Bazen karşılaşmışsınızdır, resim olması gereken yerde şu simge çıkmaya başlar;
Bunun sebebi resmin alındığı url'nin artık erişilemez olmasıdır.
noimage.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı