C# URL üzerinden dosya indirme

KernelColonel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, internette URL üzerinden dosya indirme yöntemlerine baktım ve kodum böyle bir hata verdi.

1693772573139.png

Nasıl çözerim veya alternatif bir kod var mı bu yöntem için?

Son düzenleyen: Moderatör:
URL büyük ihtimalle tek kullanımlıktır. Ya da user agent'e göre cacık şeyleri reddediyordur. User agent de gönderin.
Kod:
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/116.0.0.0 Safari/537.36
Bu ne kodu? Direkt yapıştırılacak bir şeye benzemiyor.

Bu ne kodu? Direkt yapıştırılacak bir şeye benzemiyor.
Zararı olan bir şey değil daha çok denemekten zararın gelmeyeceği bir şey. User agentlar HTTP isteği gönderirken siteye sizin istemci ortamınız hakkında bilgi verir. Burada olan olayda o, yalnız tek fark buradaki user agent bir tarayıcıya aitken siz bunu C# kodu üzerinden gönderiyor olacaksınız.

Zararı olan bir şey değil daha çok denemekten zararın gelmeyeceği bir şey. User agentlar HTTP isteği gönderirken siteye sizin istemci ortamınız hakkında bilgi verir. Burada olan olayda o, yalnız tek fark buradaki user agent bir tarayıcıya aitken siz bunu C# kodu üzerinden gönderiyor olacaksınız.

Yok yani nereye yapıştıracağım diyorum.

Yok yani nereye yapıştıracağım diyorum.
HTTP isteği göndermek için nasıl bir kod yazdınız? HttpClient veya başka bir classı kullanmanıza göre değişir bunun cevabı ve kod paylaşmadığınız için bilemiyoruz. Eğer HttpClient sınıfını kullanarak bir istek gönderiyorsanız header eklemek için şuna benzer bir kod kullanılabilir.

C#:
var client = new HttpClient()
client.BaseAddress = new Uri("link")
client.DefaultRequestHeaders.Add("User-Agent", "yukarıda verilen user agent stringi")

Ancak dediğim gibi bu sadece .NET ile birlikte gelen HttpClient sınıfını kullanıyorsanız çalışır, başka bir veya üçüncü parti bir kütüphane kullanıyorsanız o kütüphanenin kendi dokümantasyonunu okuyarak öğrenmelisiniz. HttpClient sınıfı ve onun içerisinde kullanılan HttpRequestHeaders sınıfına dair dokümanları buraya bırakıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı