url4short.info yönlendirmesi nedir?

Steve McQueen

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, erişmeye çalıştığım bir otomobil forumunun bağlantı adresine tıkladığımda aşağıdaki bağlantıya yönlendirildim. Geri gelip aynı bağlantıya tekrar tıkladığımda bu sefer herhangi bir yönlendirme olmadan doğrudan forum sayfası açıldı. Bu yönlendirmenin ne olduğuna anlam veremedim. Ardından Kaspersky İnternet Security ile tam tarama yaptım fakat herhangi bir zararlı bulunamadı. Bu yönlendirmenin sebebi ne olabilir?

URL kısaltma sitesi sanırım isminden anladığım üzere. Yinede tedbirli olun.

Bahsi geçen foruma tekrar erişmeye çalıştım ve bu sefer aşağıdaki sayfa karşıma çıktı. Sanırım virüs değil ama tam da emin olamadım. @tacohub

Google ile arama yaptığımda karşıma çıkan bağlantı adresi ve virüstotal sonuçları :

Karşıma çıkan bağlantı adresine erişmeye çalıştığımda yönlendirilen bağlantı adresi ve virüstotal sonuçları :

@tacohub @yika38

Sizin de görüşlerinizi almak isterim hocam. @Murat5038 @THE_MILLER

Zararlı bağlantı olmamasına sevindim. Bağlantı adresine ilk tıkladığımda bahsi geçen adrese yönlendirildim. Ardından geri gelip aynı bağlantıya tekrar tıkladığımda bu sefer forumun ilgili sayfası açıldı. Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. @Murat5038

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…