USB 3.0 Flash mı? Yoksa Taşınabilir 1 TB HDD USB 3.0 mı?

Memedof

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Petrol Mühendisi
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süredir USB 3.0 flash bellek araştırıyordum. En sonunda Sandisk Extreme 64 GB'ta karar kıldım. Fakat sonradan fark ettim ki Sandisk 140 TL, 1TB Taşınabilir USB 3.0 HDD 150 TL. Şimdi İnsan düşününce garip geliyor. Flashlar küçük olsa da ben zaten cebimde Flash gezdiren biri değilim. Bu Taşınabilir HDD'ler de o kadar büyük değil. Burada 3 soru zihnime takıldı;

1. Windows kurmak için USB 3.0 'lere attığımız iso dosyalarını bu HDD'lere atsak Windows yükleyebilir miyiz?
  2. Aralarındaki Okuma ve Yazma hızları çok mu?
  3. Aralarındaki tek fark boyut farkı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar
  1. Bu konuyla ilgili tecrübem yok. Fakat disk Boot edilebilir şekilde formatlanırsa Windows yükleyebileceğinizi düşünüyorum. Gene de yanlışım olabilir.
  2. Elbette, birinde hiçbir mekanik parça yokken, diğeri tamamen mekanik parçalardan ve dönen bir diskten oluşuyor.
  3. Aralarındaki tek fark boyut değil. Okuma yazma hızları ve taşınabilirlikte buna dahil.

Eğer tercihi ben yapsaydım, 1TB USB 3.0 harici belleği alırdım. USB 3.0 arabiriminden bağlayınca nispeten hızlı bir okuma-yazmaya sahip oluyorsunuz. Burada şunun kararını vermelisiniz:

Yüksek bir depolama alanı mı arıyorsunuz? Yoksa yüksek aktarım hızına mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu soruların cevabı alış verişinizi belirleyecek.

Eyvallah Üstad, bende o yönde bir karar aldım. WD yada Samsung 1 TB işimi görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…