USB 3.0 harici disk ile farklı bilgisayarlarda Windows 8.1 kullanmak

Caiman

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği 3-4 farklı bilgisayar kullanmak durumundayım. Verdikleri bilgisayarlarda garip programlar yüklü oluyor rahat edemiyorum. Bu yüzden harici USB 3.0 HDD kutusuna takılı HDD'me Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. Normalde tek bilgisayarda kullanacak olsam sıkıntı olmazdı ama bilgisayarlar değişeceği için driver problemi kafamı kurcaladı. Her kullandığım bilgisayarların sürücülerini tam kursam bilgisayarlar kendi sürücüleri tanır mı yoksa çakışma mı olur? (özellikle ekran kartı) sizce bu durumdan dolayı Windows 10 kullansam daha mı iyi çünkü otomatik driver tanıma özelliği Windows 8.1'e göre daha gelişmiş ama Windows 8.1 daha hafif olduğu için onu kullanmak istiyorum. Bu durum için bir çözümü olan var mıdır? Teşekkür ederim. (eğer HDD yeterince iyi olmazsa SSD alabilirim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği 3-4 farklı bilgisayar kullanmak durumundayım. Verdikleri bilgisayarlarda garip programlar yüklü oluyor rahat edemiyorum. Bu yüzden harici USB 3.0 HDD kutusuna takılı HDD'me Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum. Normalde tek bilgisayarda kullanacak olsam sıkıntı olmazdı ama bilgisayarlar değişeceği için driver problemi kafamı kurcaladı. Her kullandığım bilgisayarların sürücülerini tam kursam bilgisayarlar kendi sürücüleri tanır mı yoksa çakışma mı olur? (özellikle ekran kartı) sizce bu durumdan dolayı Windows 10 kullansam daha mı iyi çünkü otomatik driver tanıma özelliği Windows 8.1'e göre daha gelişmiş ama Windows 8.1 daha hafif olduğu için onu kullanmak istiyorum. Bu durum için bir çözümü olan var mıdır? Teşekkür ederim. (eğer HDD yeterince iyi olmazsa SSD alabilirim)

Sürücüler olarak hiç kurmayın oyun filan oynamayaçaksanız onun dışında bilmiyorum.

Yani pek çözüm yok diye biliyorum başkaları belki bilir veya 2 Windows kurun HDD'ye.

Hocam USB 3.0 portu kullanacağı için SSD ile HDD fark edeceğini sanmıyorum. Windows 8'de tanır büyük ihtimal sürücüleri.
2 seçeneğiniz var.
A. Seçeneği;
1- bilgisayarların birinde (mümkünse hangi PC daha eski ise bu ilk işlemi onda yapın) USB'den kullanacağınız HDD'ye Windows'u kurup sürücüleri yükleyin.
Bu bilgisayar hazır olmuş olacak.
2- kullanacağınız programları henüz yüklemeyin. Önceliğimiz sürücüler.
3- bilgisayarı bir kez kapatıp açın (hazırladığınız HDD'deki Windows'dan açın) sorunsuz bir şekilde açılacağını varsayıyorum.
4- ilk bilgisayarda sorun çıkmaz ise ikinci bilgisayara bu HDD'yi USB'den bağlayıp yüklediğiniz Windows'u açın (nasıl açacağınız konularını bildiğinizi varsayıyorum).
Zaten her seferinde açılış işlemi, donanımlar farklı ise biraz zaman alacaktır.
5- açılan bilgisayarda sürücü ne eksikse yükleyin (yükleme sırasında bir önceki bilgisayarı ayarlarken yüklediğiniz sürücüleri, sil veya silme seçeneği önünüze gelirse, silmeden devam edin).
6- bu ikinci bilgisayarı da yüklemeniz gereken sürücüleri yükledikten sonra kapatıp açın.
7- burada bir kontrol yapmamız gerekecek;
- İkinci bilgisayarı bitirdikten sonra tekrar ilk hazırladığınız bilgisayara HDD'yi USB'den bağlayıp açın.
- Eğer hiçbir sorun oluşmadan sistem çalışmaya başlarsa üçüncü ve sonraki bilgisayarlara da aynı işlemleri uygulayın.
8- bu şekilde bütün bilgisayarları ayarlayın.

B. Seçeneği; (umarım bu seçeneğe ihtiyaç duymazsınız :)
Bu seçenekte fazla bir farklılık yok.
1- elinizde bir USB flash bellekte kullanacağınız bilgisayarların sürücüleri hazır olsun.
2- a seçeneğindeki 1. maddeyi olduğu gibi uygulayın.
3- hani sürücüleri yüklerken, sistem yüklemeye geçmeden önce sürücü dosyalarını extract yaparya, işte o extract yapılan klasörü (her bir sürücü için ayrı ayrı klasörler) HDD'ye yüklemiş olduğunuz Windows'un C sürücüsünün girişine koyun.
4- sizin için önemli olan sürücüler nelerse HDD'ye yüklediğiniz Windows'u her yeni bilgisayar da açtıktan sonra Aygıt Yöneticisi'ni açın, hangi sürücü yüklenmemişse üzerine sağ tıklayın, "sürücüyü güncelleştir" e tıklayın, açılan pencereden "bilgisayarımdaki sürücülere göz at" ı seçin ve "göz at..." a tıklayıp 3. maddedeki oluşturduğunuz klasörü seçin ("alt klasörlerle birlikte" kutucuğu işaretli olsun) ve sonraki deyip taratın. Zaten bulduklarını otomatik yükleyecektir.

Zorlu bir süreç sizi bekliyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hocam USB 3.0 portu kullanacağı için SSD ile HDD fark edeceğini sanmıyorum. Windows 8'de tanır büyük ihtimal sürücüleri.
2 seçeneğiniz var.
A. Seçeneği;
1- bilgisayarların birinde (mümkünse hangi PC daha eski ise bu ilk işlemi onda yapın) USB'den kullanacağınız HDD'ye Windows'u kurup sürücüleri yükleyin.
2- kullanacağınız programları henüz yüklemeyin. Önceliğimiz sürücüler.
3- bilgisayarı bir kez kapatıp açın (hazırladığınız HDD'deki Windows'dan açın) sorunsuz bir şekilde açılacağını varsayıyorum.
4- ilk bilgisayarda sorun çıkmaz ise ikinci bilgisayara bu HDD'yi USB'den bağlayıp yüklediğiniz Windows'u açın (nasıl açacağınız konularını bildiğinizi varsayıyorum).
5- açılan bilgisayarda sürücü ne eksikse yükleyin (yükleme sırasında bir önceki bilgisayarı ayarlarken yüklediğiniz sürücüleri, sil veya silme seçeneği önünüze gelirse, silmeden devam edin).
6- bu ikinci bilgisayarı da yüklemeniz gereken sürücüleri yükledikten sonra kapatıp açın.
7- burada bir kontrol yapmamız gerekecek;
- İkinci bilgisayarı bitirdikten sonra tekrar ilk hazırladığınız bilgisayara HDD'yi USB'den bağlayıp açın.
- Eğer hiçbir sorun oluşmadan sistem çalışmaya başlarsa üçüncü ve sonraki bilgisayarlara da aynı işlemleri uygulayın.
8- bu şekilde bütün bilgisayarları ayarlayın.

B. Seçeneği; (umarım bu seçeneğe ihtiyaç duymazsınız :)
1- elinizde bir USB flash bellekte kullanacağınız bilgisayarların sürücüleri hazır olsun.
2- a seçeneğindeki 1. maddeyi olduğu gibi uygulayın.
3- hani sürücüleri yüklerken, sistem yüklemeye geçmeden önce sürücü dosyalarını extract yaparya, işte o extract yapılan klasörü (her bir sürücü için ayrı ayrı klasörler) HDD'ye yüklemiş olduğunuz Windows'un C sürücüsünün girişine koyun.
4- sizin için önemli olan sürücüler nelerse HDD'ye yüklediğiniz Windows'u her yeni bilgisayar da açtıktan sonra Aygıt Yöneticisi'ni açın, hangi sürücü yüklenmemişse üzerine sağ tıklayın, "sürücüyü güncelleştir" e tıklayın, açılan pencereden "bilgisayarımdaki sürücülere göz at" ı seçin ve "göz at..." a tıklayıp 3. maddedeki oluşturduğunuz klasörü seçin ("alt klasörlerle birlikte" kutucuğu işaretli olsun) ve sonraki deyip taratın. Zaten bulduklarını otomatik yükleyecektir.

Hocam USB 3.0 portu kullanacağı için ssd ile hdd fark edeceğini sanmıyorum. windows 8 de tanır büyük ihtimal sürücüleri.
2 seçeneğiniz var.
A. Seçeneği;
1- Bilgisayarların birinde (mümkünse hangi pc daha eski ise bu ilk işlemi onda yapın) usb den kullanacağınız hdd ye windows u kurup sürücüleri yükleyin.
2- Kullanacağınız programları henüz yüklemeyin. Önceliğimiz sürücüler.
3- Bilgisayarı bir kez kapatıp açın (hazırladığınız hdd deki windows dan açın) Sorunsuz bir şekilde açılacağını varsayıyorum.
4- İlk bilgisayarda sorun çıkmaz ise ikinci bilgisayara bu hdd yi usb den bağlayıp yüklediğiniz windows u açın (nasıl açacağınız konularını bildiğinizi varsayıyorum).
5- Açılan bilgisayarda sürücü ne eksikse yükleyin (yükleme sırasında bir önceki bilgisayarı ayarlarken yüklediğiniz sürücüleri, sil veya silme seçeneği önünüze gelirse, silmeden devam edin).
6- Bu ikinci bilgisayarı da yüklemeniz gereken sürücüleri yükledikten sonra kapatıp açın.
7- Burada bir kontrol yapmamız gerekecek;
- İkinci bilgisayarı bitirdikten sonra tekrar ilk hazırladığınız bilgisayara hdd yi usb den bağlayıp açın.
- Eğer hiç bir sorun oluşmadan sistem çalışmaya başlarsa üçüncü ve sonraki bilgisayarlara da aynı işlemleri uygulayın.
8- Bu şekilde bütün bilgisayarları ayarlayın.

B. Seçeneği; (Umarım bu seçeneğe ihtiyaç duymazsınız :)
1- Elinizde bir usb flash bellekte kullanacağınız bilgisayarların sürücüleri hazır olsun.
2- A seçeneğindeki 1. maddeyi olduğu gibi uygulayın.
3- Hani sürücüleri yüklerken, sistem yüklemeye geçmeden önce sürücü dosyalarını extract yaparya, işte o extract yapılan klasörü (her bir sürücü için ayrı ayrı klasörler) hdd ye yüklemiş olduğunuz windows un C sürücüsünün girişine koyun.
4- Sizin için önemli olan sürücüler nelerse hdd ye yüklediğiniz windows u her yeni bilgisayar da açtıktan sonra Aygıt Yöneticisi ni açın, hangi sürücü yüklenmemişse üzerine sağ tıklayın, "Sürücüyü Güncelleştir" e tıklayın, açılan pencereden "Bilgisayarımdaki sürücülere göz at" ı seçin ve "Gözat..." a tıklayıp 3. maddedeki oluşturduğunuz klasörü seçin ("Alt klasörlerle birlikte" kutucuğu işaretli olsun) ve sonraki diyip taratın. Zaten bulduklarını otomatik yükleyecektir.

Hocam Windows'u HDD'ye kurun diyorsunuz ya, normal Windows kurulumu yapar gibi mi kurayım? Ben WinToUSB ile düşünmüştüm ama yanlış mı düşündüm?

Hocam Windows'u HDD'ye kurun diyorsunuz ya, normal Windows kurulumu yapar gibi mi kurayım? Ben wintousb ile düşünmüştüm ama yanlış mı düşündüm?

O program duyduma göre bir yerden sonra takılıp Windows bozuluyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı