USB 3.0 to Display Port adaptörü ile görüntü alınır mı?

Vanchal

Zeptopat
Daha fazla  
Bir sorum olacak.

Yeni bir ASUS monitör aldım (ASUS VG24vqe)
Monitörde sadece Display Port ve HDMI girişi var ve HDMI girişi 1.4 sürümmüş.
Benim ise 840M ekran kartlı 4. nesil i7 işlemcili bir laptopum var.
Araştırmalarıma göre laptopum HDMI 1.4b sürümünde ve ben HDMI ile bu monitörü bağladım ancak 144 Hz değil 120Hz alabildim.

Sormak istediğim şey.

1- Display to HDMI (monitörden PC ye) ile bağlarsam 144Hz alabilir miyim?

2- Laptopumda 3.0 USB desteği var. Adaptörler çok pahalı (629, 00TL) ancak olurda USB 3.0 to Display Port bir adaptör alırsam USB 3.0 üzerinden 144Hz alabilir miyim? Tabi USB 3.0 üzerinden görüntü alınıyor mu bunu da bilmiyorum...

Özetle monitörüm OC ile 165 hz çıkıyor ancak sadece DP ile...
Bir şekilde 165 hz alabilir miyim ? Dönüştürücü,Adaptör,USB 3.0 vs

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
USB'den HDMI çevirerek öyle bir performans alabileceğini sanmıyorum daha önceden verdiğin USB'HDMI çeviricilerde öyle bir seçenek görmedim daha doğrusu performans denecek bir şey görmedim sadece görüntü aktarma amacını gördüm.

O USB pasif değil ise içinde ekran kartı varmış gibi çalışıyor. Elinizde de 2 tane olduğunu düşünürsek al başına belayı, 120 HZ ile idare edin, zaten o ekran kartı ve işlemci ile 165 FPS'i anca GTA San Andreas'ta alırsınız.

USB'den HDMI çevirerek öyle bir performans alabileceğini sanmıyorum daha önceden verdiğin USB'HDMI çeviricilerde öyle bir seçenek görmedim daha doğrusu performans denecek bir şey görmedim sadece görüntü aktarma amacını gördüm.
USB 3.0 Dan DisplayPort demek istedim.İnternette videolarda görüntü alındığını az önce öğrendim ancak Hz bakımından ne yaşanıyor bunu öğrenmek istiyorum.

O USB pasif değil ise içinde ekran kartı varmış gibi çalışıyor. Elinizde de 2 tane olduğunu düşünürsek al başına belayı, 120 HZ ile idare edin, zaten o ekran kartı ve işlemci ile 165 FPS'i anca GTA San Andreas'ta alırsınız.

Cevabınız için teşekkürler bu sistem ile valorant oynuyorum aksiyon dışı 190fps aksiyon anında 130-150 fps arası alıyorum.165hz olmasa bile en azından 144hz alabilirsem çok iyi olacak monitöre verdiğim paranın birazda olsa hakkını almak istiyorum.

Sorularım hala cevap bulamadı.HDMI İle zaten 120hz bağlıyorum...
Sorularım DP to Hdmi veya USB 3.0 to DP ile 144 165 hz alıp alamayacağım.

Teşekkürler

Monitörün HDMI 1.4 portu olduğundan dolayı 120Hz ile kilitli kalıyor olabilirsiniz, gereksiz masrafa girmeye gerek yok.
USB Type-A, yani dikdörtgen porttan görüntü alamazsınız. Hem USB Type-C portu olmalı, hem de bu portun görüntü aktarımına izin vermesi gerekiyor. Muhtemelen 120Hz'den sistem değiştirmedikçe kurtulmasınız.

Monitörün HDMI 1.4 portu olduğundan dolayı 120Hz ile kilitli kalıyor olabilirsiniz, gereksiz masrafa girmeye gerek yok.
USB Type-A, yani dikdörtgen porttan görüntü alamazsınız. Hem USB Type-C portu olmalı, hem de bu portun görüntü aktarımına izin vermesi gerekiyor. Muhtemelen 120Hz'den sistem değiştirmedikçe kurtulmasınız.
Merhabalar satın almadan önce ASUS'un müşteri hizmetlerini aramıştım kendileri bana monitörlerinde bulunan HDMI 1.4 sürümüyle 1920x1080 de 144hz alınabileceğini söyledi.Sanırım Laptopumda bir kilit var.

Hiçbir yerde bulamadım monitöre DP Dönüşütürücü takıp Hdmi ile laptopuma bağlasam yinede 144hz alamaz mıyım?

Merhabalar satın almadan önce ASUS'un müşteri hizmetlerini aramıştım kendileri bana monitörlerinde bulunan HDMI 1.4 sürümüyle 1920x1080 de 144hz alınabileceğini söyledi.Sanırım Laptopumda bir kilit var.

Hiçbir yerde bulamadım monitöre DP Dönüşütürücü takıp Hdmi ile laptopuma bağlasam yinede 144hz alamaz mıyım?
TUF serisinde genellikle HDMI 1.4 üstünden 1080p 120Hz ile sınırlı kalan kullanıcılar görüyorum. Müşteri hizmetlerinin sadece maaşına baktığını düşünürsek alamazsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı