USB bağlantı kopması

Çileklipasta

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
10 yıllık Samsung NP3005C-S0btr laptopum var kendi klavyesi bozuk o yüzden harici klavye kullanmak zorundayım. Sonra bir tak çıkar yapmak zorunda kalmaya başladım. Sonradan hepten sorun yapmaya başladı ama şöyle;

USB'li mouse düzgün çalışıyor, USB'li ses kartı aldım jakı bozuk diye oda canı isteyince çalışıyor, şimdiyse klavye bayağı zor çalışıyor bana kafayı yedirtecek noktaysa klavyeyi üstüne doğru tutunca anlık çalışıyor gidiyor kablolu yani bunun alıcısı falan mı varda üstüne yakınlaştırınca ufaktan çalışıyor? Sırf bu muhabbetten 2-3 tane klavye aldım şimdiki ışıklı arada ışığı yanıyor gidiyor gücü yetmiyor gibi geldi bana bunu nasıl çözebilirim? Çoklayıcımda var oda çalışıyor ama ucuyla oynamam gerekiyor ışığı Full yanıyor ama bir o kesiliyor bir ses kartı kesiliyor vs. burada ki işaretlediğim yerlerdeki yerlere lehim mi gerekir?

İşaretlediğiniz yerler USB'nin dışındaki metalin anakarta tutturulduğu yerdir dolayısıyla bağlantıyla pek alakası yoktur. Ek olarak gördüğüm kadarıyla zaten lehimliler.

Not: Aşağıdaki işlemlerden herhangi birini uygulamaya karar verirseniz önce bilgisayarın kalanına giden kabloyu çıkartın, kısa devre oluşturmanız çok kötü sonuçlara yol açabilir.

Sorununuz büyük ihtimalle USB portları kullanımla eskimiş ve temassızlık yapıyor. Eğer lehim yeteneğinize güveniyorsanız eski portları söküp yerine yenilerini takmayı deneyebilirisiniz.
Lehimle uğraşmak istemiyorsanız kargaburun ile portu biraz sıkıştırabilirsiniz. Bağlantıyı büyük ihtimalle iyileştirecektir.

Teşekkürler bilginiz için. Peki kargaburun ile portu tam olarak ne tarafa doğru sıkıştırmam gerekiyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…