USB belleğe Linux Mint nasıl kurulur?

En son kullandığımda çok sorun vardı onda duzeldiyse kullanılabilir.

USB belleğe kalıcı olarak kurmak sıkıntılı ama bende daha önce 128 GB USB belleğe Kali Linux kurmuştum depolama olsun hız olsun asla ana makinenin yerine geçmez bence en iyisi bilgisayara kurmak kullandıkça alışıyorsun zaten.

Hiç Rufus kullanmadım, ama forumda ne zaman Linux kurulumunda sorun konusu görsem ortak özelliklerinden biri Rufus kullanılması. Belki yaygın diyedir belki de sıkıntılıdır, bilmiyorum.

Şahsen ben LiLi Linux Live kullanıyorum. Geniştiricisi çoluk çocuk işine girince yazılımı rafa kaldırdı, ama hala sorunsuz çalışıyor. @404631

Live CD ile aynı hızda oluyor genel olarak bence. Bende öyle olmuştu.

Ben de çok kullanmıyorum rufus uzun süredir. Bana bi tek chroot olmam gerekirse Live CD gerekiyor zaten.

Ventoy, Rufus, balenaEtcher gibi yazılımları kullanarak yazdırabilirsiniz. Resmi sitesinden ISO dosyasını indirin ve YouTube'da şöyle aratın:

"Linux Mint ISO dosyasını USB belleğe yazma" ve ya "Linux Mint Kurulum USB'si hazırlama"

Zaten ISO dosyasını USB belleğe yazdırma yazsan bile Technopat'ın Windows 10/11 kurulum USB'si hazırlama rehberine denk geleceksin ki, yazdırma işlemi neredeyse aynı mantıkla.

Adam kurulum USBsi istemiyor USBye Linux kurmak istiyor.

Linux'un düzgün çalışacağını düşünüyorum Windows To Go yapmıyor sonuçta. Cevaba gelecek olursak kurulumda disk bolumlendirme kısmında USB'yi bolumlendireceksin ona kuracaksın düz bir şekilde.
Grub sorun yaratmaz mı hocam?
Yanlış anlamadı isem bahsettiğiniz şekilde kurunca da Grub Loader kurulmuş olacak ve USB takılı olmasa bile Windows boot ekranı değil Grub gelecek değil mi?
Hocam, sizi eklememin nedeni şu ki bu konu benim de ilgimi çekiyor ve yapmak istediğim birşey.
Ancak olmasını istediğim şey:
1-1-) Grub USB belleğin başına kurulmalı.
1-2-) Linux'u kullanmak istediğimde BIOS tan boot olarak USB yi seçtiğimde Grub gelmeli ve Linux sistem öyle başlamalı.
1-3) Özeti şu; Windows sistemin kurulu olduğu diskte 1 bayt bile değişiklik yapılmamasını istiyorum ama Grub buna engel.

Çünkü Grub'dan çok çektim. Windows boot'u değiştirmesini istemiyorum.

Ek: Yukarıda istediğim şeyi yani Grub'u USB belleğin başına kurmaya çalıştığımda tam hatırlayamadığım bir sorun yaşamıştım ve başarısız mı olmuştu yoksa hiç mi kuramamıştım...Silinmiş hafızamdan. İkisinden biri idi.

Son düzenleme:
USB ye linux mint ile uğraşma, çok yavaş boot/kullanım olacaktır, ya yeni bir hdd al yada usbye uygun pocket operating system kullan, ilk orda gör biraz linuxu

-alıştıktan sonra istersen gpart ile usb sectorlerini bölüp yeni bir partlar oluşturup dosya sistemini ext4 ede çevirebilirsin , linux mint isoyu aynı usb üzerine download ederek diğer oluşturduğun parta extract edip kurabilirsin, yanlış hatırlamıyosam linux minti boot ettiğinde install çıkacaktır karşına

-kolay alışacağına düşünüyosan, tavsiyem direk bilgisayarına kur, farklı distrolar deneyebilirsin ubuntu/debianda denemeni tavsiye ederim

Dual boot kursana, deneme amaçlı yükleyeceksen neden bu kadar uğraşıyorsun?
Hem Linux Mint geliştiricileri USB için destek vermiyorsa zorlamanın manası yok. Bir şekilde kursan dahi sıkıntılı olacaktır.
USB ile desteklenen dağıtımlara bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…