USB belleğe Windows ISO dosyası nasıl yazılır?

• Konuyu başlatan 641429
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.976

641429

Decipat
Merhaba. Ben format için USB belleğe ISO dosyası yazdıracağım. Fakat belleğin içerisine başka dosya atarsam hata verir mi? Yani format yaparken en sağlıklısı başka hiçbir dosyanın olmaması diye biliyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba. Ben format için USB belleğe ISO dosyası yazdıracağım. Fakat belleğin içerisine başka dosya atarsam hata verir mi? Yani format yaparken en sağlıklısı başka hiçbir dosyanın olmaması diye biliyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Önce Rufus'la yazdırın. O dosyalara hiç dokunmadan USB'nin içine sonradan yeni bir klasör oluşturup içine dosyalarınızı atabilirsiniz sorun olmuyor ben o şekilde kullanıyorum.

USB'deki dosyaları önce bilgisayara aktar. USB'yi biçimlendir sonra iso dosyanı yaz. Yazdıktan sonra dosyalarını USB'nin içine yeni klasör oluşturup aktar.

Eğer Ventoy programını kullanırsan hem ISO dosyasını hem de diğer dosyalarını USB de tutabilirsin.

Ventoy bazı Linux Windows ISO'larda sorun çıkarıyor. Ayrıca Rufus ile yazdırdıktan sonra kalan yere bir klasçr açıp kendi dosyalarını da atabilir.
Yani Rufus her ne kadar eskide olsa stabil bir uygulama.

Tavsiyem sergei strelec ISO'sunu Rufus'la yazdırdıktan sonra bellekte kalan yere kendi Windows ISO ve programlarını atman.
Kendimden örnek vereyim. 64 GB USB belleğim var. Sergei strelec kurulu. İçerisinde Windows 7-10-11 ISO'ları, Linux Xubuntu (Xubuntu ISO içeriğini Linux klasöründeki Ubuntu klasörüne atman yeterli. Ki bu mesajı hard diskim olmadığı için Xubuntu live üzerinden yazıyorum), sürücülerim ve format sonrası kurduğum standart uygulamalarım aynı USB içinde mevcut.

1704689737960.png

1704689697981.png

Son düzenleme:
Rufus indirin. Ardından USB belleği takıp ISO dosyasını seç deyin. UEFI ise ayarlar aynen kalsın ve direk "Başlat" deyin. MBR ise "MBR" seçeneğini seçin.

Başka bir dosya olmasın flash bellekte öncelikle, daha sonra disk türüne bak GPT mi MBR mi onu öğren daha sonrasında Rufus'u indir Windows'un orijinal sitesinden ISO dosyasını indir. Rufus'un kurulu olduğu yere (taşınabilir versyon ise) Windows. ISO'yu taşı (taşınabilir değilse Rufus gerek yok) flaşı tak USB'yi seç, ISO'yu seç daha sonrasında diskinin türüne göre seçimi yaptıktan sonra başlat zaten sana flash içerisindeki veriler silinecektir diye uyarı verecektir kendisi biçimlendiriyor ancak öncesinde kendin flaşı biçimlendirirsen daha sağlıklı olur.

Rufus'la yazdırdıktan sonra istedigin klasor acıp flasa yukle sıkıntı yok.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    761,6 KB · Görüntüleme: 65
Rufus indirin. Ardından USB belleği takıp ISO dosyasını seç deyin. UEFI ise ayarlar aynen kalsın ve direk "Başlat" deyin. MBR ise "MBR" seçeneğini seçin.
Hocam konu ''nasıl yazdıracağım'' değil.

Rufus'la yazdırdıktan sonra istedigin klasor acıp flasa yukle sıkıntı yok.
Anladım yani rufus aracılığı ile yazdıktan sonra yapabilirim değil mi?

Başka bir dosya olmasın flash bellekte öncelikle, daha sonra disk türüne bak GPT mi MBR mi onu öğren daha sonrasında Rufus'u indir Windows'un orijinal sitesinden ISO dosyasını indir. Rufus'un kurulu olduğu yere (taşınabilir versyon ise) Windows. ISO'yu taşı (taşınabilir değilse Rufus gerek yok) flaşı tak USB'yi seç, ISO'yu seç daha sonrasında diskinin türüne göre seçimi yaptıktan sonra başlat zaten sana flash içerisindeki veriler silinecektir diye uyarı verecektir kendisi biçimlendiriyor ancak öncesinde kendin flaşı biçimlendirirsen daha sağlıklı olur.
Hocam benim demek istediğim farklı. zaten usb belleğe nasıl yazıldığını biliyorum.

Önce Rufus'la yazdırın. O dosyalara hiç dokunmadan USB'nin içine sonradan yeni bir klasör oluşturup içine dosyalarınızı atabilirsiniz sorun olmuyor ben o şekilde kullanıyorum.

Aslına bakarsanız flash bellekte hiçbir şey bulunmuyor. Sadece demek istediğim önce Rufus'u yazdırıp sonrasında da başka dosya atarsam sorun olmaz değil mi?

Aslına bakarsanız flash bellekte hiçbir şey bulunmuyor. Sadece demek istediğim önce Rufus'u yazdırıp sonrasında da başka dosya atarsam sorun olmaz değil mi?

Evet olmaz yukarıda belirttiğim gibi, Rufus'la ISO dosyasını yazdırdıktan sonra USB'nin içine farklı klasörler oluşturup içine dosya atabilirsiniz bu Windows kurulumunu etkilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı