USB Belleği nasıl şifrelerim?

Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde 2GB'lık USB Bellek var. Kişisel verilerimi yedekleyip, USB Belleğimi şifrelemek istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Windows işletim sistemlerinde Bitlocker denilen şifreleme programı vardır. İlgili alana girerek ek programa ihtiyaç duymadan Windows üzerinden şifreleyebilirsiniz.

Ben rohos uygulaması ile koymuştum. Usb diskin bir kısmını bölüp o bölüme kendi programıni koyup şifreliyor. Eğer Windows 10 pro kullanıyorsanız BitLocker To Go özelliğini kullanarakda şifreleme yapabilirsiniz

Windows işletim sistemlerinde Bitlocker denilen şifreleme programı vardır. İlgili alana girerek ek programa ihtiyaç duymadan Windows üzerinden şifreleyebilirsiniz.
Doğru söylüyorsun, ek olarak Windows'un Pro veya Enterprise sürümlerine sahip olunması gerekiyor Bitlocker'ı kullanabilmek için.

3rd parti yazılımlar var.
Ama benim tavsiyem verileri şifrelemeniz tüm belleği değil.
Bunu nasıl yapabilirim?

Doğru söylüyorsun, ek olarak Windows'un Pro veya Enterprise sürümlerine sahip olunması gerekiyor Bitlocker'ı kullanabilmek için.

Bitlocker yapabilirim; fakat şifreledikten sonra başka bilgisayar da açabilir miyim o sorun?

Biraz daha açabilir misin?

Bunu nasıl yapabilirim?

Bitlocker yapabilirim; fakat şifreledikten sonra başka bilgisayar da açabilir miyim o sorun?

Biraz daha açabilir misin?
Rohos diye bir uygulama var.O uygulamayı kullanarak şifreleme yaparsan usb'den alan belirlemeni istiyor.Ornegin 8 GB flash bellekte 4 gb'lık alanı seçtiğin zaman o kadar bölümü şifreler. Ayni zamanda o 4 gb olan bölümde rohos uygulaması oluşur.Usbyi başka pcye taktiginiz zaman o uygulamaya girer şifre yazar öyle erişebilirsiniz.Bitlocker ise tamamen rohosa göre daha güvenilir ve uyumluluk sorunu olmayan bir sistem. Windows pronun kendi içinde barındırdığı şifreleme uygulamasidir internette BitLocker kullanımına dair yüzlerce rehber var.Ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz

Neden açama yasın her bilgisayarda açılabilir sorun olmadan. Fakat şifrelemeyi kaldırmak istediğinde önceki yorumumda bahsettiğim (Pro,Enterprise) sürümlere ihtiyacın olacak bilgin olsun.
Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…